Yandex Metrica

Emeklilere 10 bin TL müjdesi: Milyonlarca emekliye bayram ödemesi! 4A 4B 4C'liye Haziran’da ek zam geliyor

Emeklilere 10 bin TL müjdesi: Milyonlarca emekliye bayram ödemesi! 4A 4B 4C'liye Haziran’da ek zam geliyor

28 Mayıs tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından, yeni kabinenin öncelikli gündem maddelerinden biri memurlar ve emeklilere ek yapılacak iyileştirmeler olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce memurlar ve emeklilere refah payı ve kademeli ek zam müjdesi vermesi, vatandaşlarda büyük bir mutluluğa neden oldu. Haziran ve Temmuz aylarında ardı ardına zam beklentisi içinde olan emekliler için çeşitli formüller konuşuluyor. 

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

MEMUR EMEKLİLERİNE İYİLEŞTİRMELER YAPILACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşlara ve bayram ikramiyesine zam sinyali vermesi milyonlarca kişiyi sevindirdi. İyileştirmenin ayrıntıları yeni Meclis'e taşındıktan sonra netleşecek, ancak farklı formüller üzerinde tartışmalar devam ediyor. Aynı zamanda Temmuz ayında memurlar gibi %6 zam ve ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 8'i aşan kısmı üzerinden fark alacak olan memur emeklilerine de ek iyileştirmeler sunulacak. İşte emekliler ve memurlar için beklenen artışlar ve güncel maaş tablosu.

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

İŞTE PLANLANAN ZAMLAR İLE İLGİLİ DETAYLAR 

Emekliler Haziran ve Temmuz aylarında ardı ardına zam beklentisi içerisindeyken, gündemdeki formüller şu şekildedir: Haziran ayında zam yapılıp yapılmayacağı: Ramazan Bayramı ikramiyesi yaklaşık yüzde 82 oranında artırılarak 2 bin lira olarak ödenmişti. Şimdi yeni bir artış planlanmaktadır. Bu artışın 28 Haziran'dan önce yatırılacak Kurban Bayramı ikramiyesine yetiştirilmesi düşünülmektedir. Bayram ikramiyesinin en az 2 bin 500 liraya yükseltilmesi beklenmektedir. Kamu işçilerine yapılan yüzde 45 artış referans alındığında 2 bin 900 liraya, yüzde 82'lik önceki ikramiye artışı dikkate alınırsa 3 bin 640 lira seviyesine ulaşılması mümkün olacaktır.

O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni fiyat tarifesi açıklandı O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni... Haberi Görüntüle

İŞTE SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE İÇİN MASAYA YATIRILAN ZAM ORANLARI 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon oranında bir artış yansıtılacak. Ayrıca refah payı ve maaşa göre farklı ek iyileştirmeler de gündemdedir. Bu kapsamda, taban emekli aylığına yönelik bir düzenleme yapılması beklenmektedir. Nisan ödeme döneminde 5 bin 500 liradan yaklaşık yüzde 36 artışla 7 bin 500 liraya çıkarılan en düşük emekli aylığı ödemesinin artırılması beklenmektedir. Eğer yüzde 36 oranı uygulanırsa, en düşük maaşta 10 bin 200 lira seviyesine ulaşılabilir. Ayrıca, şu anda 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emekliler için de kademeli ek zam yapılması planlanmaktadır. Bu kademeli artışın seyyanen olması veya oransal bir artış şeklinde gerçekleşmesi mümkündür.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA REKOR ZAM YOLDA

Temmuz ayında memurlar gibi yüzde 6 zam ve ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 8'i aşan kısmı üzerinden fark alacak olan memur emeklilerine de ek iyileştirmeler yapılacak. En düşük memur aylığının 22 bin lira olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştır. Bu artışın memur emeklilerine de yansıtılacağı belirtilmiştir. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız" demiştir. Artış, maaşa göre farklılaşacaktır. Aynı zamanda seyyanen de bir artış yapılması mümkündür. Şu anda en düşük memur aylığı, aile yardımı dahil 11 bin 848 liradır. Bu orana göre en düşük maaşta yüzde 85'i aşan bir artış oluşacaktır. Eğer aynı artış en düşük memur emeklisi aylığına da yansıtılırsa, 7 bin 901 liradan 14 bin 616 liraya ulaşılabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading