Yandex Metrica

Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli promosyon başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli promosyon başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Emeklilerin uzun zamandır beklediği promosyon haberi sonunda geldi. Emeklilerin bankalardan alacağı promosyonun hangi tarihte ödeneceği internette araştırılıyor. Peki, Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli promosyon başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Ekonomi

08.04.2024, 11:19

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haber son dakika olarak geldi. Emekliler, bankalardan alacakları promosyonun ne zaman ödeneceğini merakla bekliyor. Peki, Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli promosyon başvuruları nereden, nasıl yapılır?
 
Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATAR, BUGÜN MÜ 2024?

Kamu bankalarının emekliler için belirlediği promosyon miktarları netlik kazandı. Başvuruları süren emekliler, 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon alabilecekler. İşlemleri tamamlanan emeklilere ödemeler ise bugünden itibaren başlayacak.
Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Promosyon başvuruları, hem banka şubelerinden hem de e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bankalar, emeklilere promosyon için 3 yıl boyunca bağlılık taahhüdü istemektedir. Ancak daha avantajlı bir teklif sunulması durumunda, emeklilerin banka değişikliği yapmaları mümkündür. Birden fazla emekli maaşı alan bireyler ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilirler.
 
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş merak edilen her şeyi tek tek cevapladı; "Hali hazırda promosyon alanlar da daha yüksek promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabilirler. Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur. Sadece almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir." Karakaş sonrasında ise, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading