Yandex Metrica

Elinde dövizi olanlar dikkat! Tarihin en büyük faiz artırımı yapılacak

Elinde dövizi olanlar dikkat! Tarihin en büyük faiz artırımı yapılacak

İngiltere son 33 yılın en yüksek faiz artırımına hazırlanıyor. İngiltere Merkez Bankası faiz artırarak enflasyonla mücadele etmeyi planlasa da umanlar İngiltere ekonomisinin resesyona girme riskinin artacağı konusunda uyarıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

İngiltere enflasyonla mücadele etmek için yeni bir hamle yapıyor. Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya kalan İngiltere Merkez Bankası, 1989'dan bu yana görülen en büyük artışla faizi 75 baz puan artırarak yüzde 3 seviyesine yükseltmeye hazırlanıyor.

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

EN SON 22 EYLÜLDE FAİZ ARTIRILMIŞTI

İngiltere Merkez Bankası, 22 Eylül'de, eski İngiltere Başbakanı Liz Truss hükümetinin finanse edilmemiş 45 milyar sterlinlik (52 milyar dolar) vergi indirim paketi açıklamasından bir gün önce, faiz artırımına gitmiş ancak artırımın ardından siyasi ve finans piyasalarındaki sıkıntılar ile karşı karşıya kalmıştı.

Çikolata yemeyi unutun! Kakao fiyatlarına okkalı zam gelecek: Stratejiler değişecek Çikolata yemeyi unutun! Kakao fiyatlarına okkalı zam gelecek: Stratejiler değişecek Haberi Görüntüle

STERLİN FAİZE YENİK DÜŞMÜŞTÜ

Eylül ayındaki faiz artışı ülke ekonomisini resesyondan çıkarmayı ve uzun vadeli büyümeyi desteklemek için atılmış olsa da sterlinin dolar karşısında rekor düşük seviyeye düşmesine, bankanın tahvil piyasalarını desteklemek zorunda kalmasına ve başbakan Truss'ın istifasına giden sürecin başlamasına yol açmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading