Yandex Metrica

Ekonomi profesörüne göre Türkiye'ye gelecek para 270 milyar doları buluyor!

Ekonomi profesörüne göre Türkiye'ye gelecek para 270 milyar doları buluyor!

BAE ile Suudi Arabistan'ın 40 ve 50 milyar dolarlık yatırım kararlarıyla birlikte tüm dikkatler Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünya piyasalarından Türkiye'ye iki yılda akacak paraya çevrildi.

Ekonomi

07.02.2024, 18:34

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini geride bırakan Türkiye'ye yatırım atağı başladı. Körfez ülkeleri birbiri ardına mesajlarla rotayı Türk piyasalarına çevirdiklerini ortaya koydu. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yatırımcılar eliyle kısa vadede sisteme 40 milyar dolar sokacak. Suudi Arabistan ise petrol devi Aramco kanalıyla 50 milyar dolarlık projeler için Türk müteahhitleri seçti. 

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal yardımlara başvuru nereden, nasıl yapılır? Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal... Haberi Görüntüle

KÖRFEZ ÜLKELERİ ATAĞA KALKTI 

Türkiye'ye yatırımlar, toplamda 90 milyar dolarla sınırlı değil. Ekonomi Profesörü Seyfettin Erdoğan, sadece iki yıl içerisinde Türk piyasalarına finansman girişinin 270 milyar doları bulabileceğini söylüyor. Prof. Dr. Erdoğan'a göre Katar, BAE ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok büyük bir teveccüh ve ilgi var. 

Bu ülkeler Türkiye'ye yatırımları tetiklemek için Erdoğan'ın yeniden seçilmesini bekliyordu. 14-28 Mayıs seçim sürecinin geride bırakılmasıyla birlikte Körfez ülkeleri Türkiye'ye ilişkin yatırım planlarını bir bir açıklamaya başladı. 

Seyfettin Erdoğan

Türkiye gazetesine konuşan Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, Körfez ülkelerinden 90 milyar dolar tutarındaki yatırım dışında bir 90 milyar dolar daha sermaye girişi yaşanabileceğini belirtiyor. 

İki yılda 150-200 milyar arasında paranın Türk piyasalarına girmiş olacağını söyleyen Erdoğan, "Avrupa'dan Türkiye'ye sermaye girişi bekleniyor. Bu olumlu siyasi ortam devam ettiği sürece Avrupalı firmalar da Türkiye'de ortaklık yoluyla yatırım projelerine başlayabilir. Avrupa'daki büyük firmaların Türkiye'ye ilgi göstermesi halinde önümüzdeki iki yıl boyunca oradan da 30-35 milyar dolarlık sermaye girişi olabilir" değerlendirmesi yaptı. 

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit yok! 5 ilde sıkı denetim Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit... Haberi Görüntüle

Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi imkanı sunmaya başladı! Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi... Haberi Görüntüle

TOPLAMI 270 MİLYAR DOLARI BULUYOR 

Önemli finansman kalemlerinden birinin de Trakya'da kurulacak gaz merkezi olacağına işaret eden Prof. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Enerjide Türkiye'nin fiyat belirleyici konuma gelmesi uluslararası düzeyde saygınlığını artırır. Türkiye, enerjide merkez üs olursa diplomatik gücü ciddi anlamda artar. Ayrıca Türkiye, doğalgaz ve petrolü daha uygun fiyatla elde etme şansını yakalar, ciddi bir gelir de ortaya çıkar. Maliyet avantajı ile geliri dikkate aldığınızda Türkiye’nin yine toplam 30-35 milyar dolar bandında bir gelir elde etmesi mümkün. Bu da cari açığın daralması açısından önemli."

Erdoğan, elde edilecek gelirde Rusya, Azerbaycan ve İran gibi, Türkiye’nin enerji alanında ilişkide olduğu bütün ülkeleri dikkate almak gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ekonomi süreçleri iyi yönetilirse yaklaşık 270 milyar dolarlık yatırımın gelebileceğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading