Yandex Metrica

Dolar yatırımcısının beklediği haber geldi! 14 Mayıs’ta yer yerinden oynayacak! Ekonomistlerden yeni sinyal

Dolar yatırımcısının beklediği haber geldi! 14 Mayıs’ta yer yerinden oynayacak! Ekonomistlerden yeni sinyal

Son yılların en çok konuşulan para birimi olan dolara yatırım yapanlar, piyasaları, alış satış verilerini ve canlı rakamları yakından takip ediyor. Dolar/TL kuru rekor seviyelerde hareket ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Fed Başkanı Powell, ABD Senatosunda yaptığı konuşmada şahin ifadeler kullandı. Powell, yeniden yükselişe geçen enflasyonun faiz oranlarını beklediklerinden daha fazla artırmalarına yol açacağını belirtti ve nihai faizin tahminlerin üzerinde olacağını vurguladı.

Powell’ın açıklamaları sonrası bu ayki FOMC toplantısında komitenin 25 yerine 50 baz puanlık faiz artışına gideceği beklentisi yüzde 70’e çıktı. ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 4 sınırında hareket ederken, dolar endeksi 106 seviyesine yaklaşarak 1 Aralık 2022 sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

KRİTİK SEVİYE KAÇ?

Doların küresel piyasalarda son üç ayın en yüksek seviyesine çıkması ve paritede de baskının artmasıyla kur 18,95’in üzeri gördü.

Geçen yılı yüzde 40 yükselişle 18,70’ten kapatan dolar/TL, 2023’ün ilk aylarında oldukça dar bantta işlem görüyor. Fakat gerek küresel piyasalarda doların yeniden güç kazanması gerek döviz çiftlerindeki baskı gerekse de yurt içinde 14 Mayıs’taki seçimlere yaklaşılmasıyla kurda oynaklığın artacağı bir dönem olması bekleniyor. Kurda 19 seviyesi yeni eşik olarak yakından izleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading