Yandex Metrica

Dar gelirli ailelere devletten destek! Faturanızla hemen başvurun: 4 kişilik ailelere PTT’den ödeme yapılacak!

Dar gelirli ailelere devletten destek! Faturanızla hemen başvurun: 4 kişilik ailelere PTT’den ödeme yapılacak!

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor.  Devlet birçok başlık altında dar gelirli aileler için maddi destek imkanını sunuyor. Bu desteklerden biri de elektrik tüketim desteği oldu. Elektrik faturasına ailedeki kişi sayısına göre para veriliyor. 

Ekonomi

25.03.2024, 08:12

Aile destek ödemeleri doğrultusunda hane başına elektrik faturasına destek yardımında bulunuluyor. Karşılıksız olarak yapılan elektrik tüketim desteği PTT’den alınıyor.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

DESTEK AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR

PTT şubelerine faturası ve kimliğiyle giden ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılıyor. Buna göre, elektrik tüketim desteği 260 TL’ye kadar çıkıyor. Tüketim desteği miktarı ise ailedeki kişi sayısına göre değişkenlik gösteriyor.

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler? 4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NEREDEN YAPILIR?

Yararlanacakların herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yok. Kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterli.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE YARDIM MİKTARI DEĞİŞİYOR

Bu kapsamda;

1-2 kişilik muhtaç hanelere 75 kilovaatsaat (kwh) elektrik karşılığı 130.09 TL,

3 kişilik hanelere 100 kwh karşılığı 173.46 TL,

4 kişilik hanelere 125 kwh karşılığı 216.82 TL, 5 kişi ve daha fazla kişilik ailelere 150 kwh karşılığı aylık 260.19 TL elektrik fatura desteği verilecek.

Ortalama fatura destek tutarı 200 TL olarak baz alındığında bu şekilde aylık 800 milyon TL, yıl genelinde ise yaklaşık 10 milyar TL’lik elektrik faturası devlet tarafından karşılanmış olacak.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading