Yandex Metrica

Citroen'den tarihe damga vuran Türkiye çıkarması! Bu otomobilin sıfır fiyatı 90 bin TL oldu

Citroen'den tarihe damga vuran Türkiye çıkarması! Bu otomobilin sıfır fiyatı 90 bin TL oldu

Türkiye'de kurdaki dalgalanmayı fırsat bilerek fiyatları indirmeyen otomobil firmalarına tepki Citroen'den geldi. Otomobil devi, Fransa'da 6 bin euroya sattığı aracını Türkiye'de 90 bin TL'ye satacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:37

Dolar kurunun 18 TL'ye çıkmasıyla birlikte hiç vakit kaybetmeden fiyatları artıran firmalar, dolar kurunun düşüşüyle birlikte üç maymunu oynamaya devam ediyor. Fiyatları indirmek noktasında adım atmıyorlar. Bu sorun sıfır ve ikinci el araç piyasasında da yaşanıyor.

Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni sınır kapısı geliyor! Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni... Haberi Görüntüle

CITROEN'DEN DEV HAMLE

Yaşanan bu durum sonrasında ise ilk bomba hamle dev otomobil markası Citroen’den beklenen hamle geldi.

Smart EQ ForTwo ve Renault Twizy modeliyle rekabete girecek olan Citroen yeni modeli Ami’yi çok yakında Türkiye’de satışa çıkaracak. 2022 yılın Mart ayında Türkiye’ye gelecek olan modele dair yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

2022 yılının Mart ayında bireysel olarak satılacak olan model talebe göre tedarik hızı da belli olacak. 'kabinli elektrikli scooter' olarak sunulan Citroen Ami güçlü rakiplerine göre biraz yavaş kalıyor.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım Citroen Ami’ye talep olması halinde Ami Cargo’nunda Türkiye’de satışa sunulacağını belirtti.

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

FRANSA'DA 6 BİN EURO

Fransız markası olan Citroen'in Ami modeli Fransa’da şu an olarak 6.000 Euro gibi bir fiyata satılıyor. Citroen Ami ülkemizde ise ilk olarak kampanyalı gelecek ve iddialara göre ilk etapta 90.000 TL gibi bir fiyata satılacak.

Citroen Ami’nin lansmanında soruları yanıtlayan Selen Alkım, “Artan kurlarla birlikte modelin 100.000 TL altında şu an için satılması mümkün değil” demişti. Ancak kurlardaki düşüşe kampanyada eklenince Citroen Ami 90.000 TL gibi bir rakama satılacağı konuşuluyor.

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

TEK SARJ İLE 75 KİLOMETRE GİDİYOR

Citroen Ami Tek bir şarj ile ortalama 70-75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabilen Ami, 5.5 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalarını 220 Volt standart prizde 3 saat içinde tam şarj edebiliyor.

KAYNAK: TEKNOLOJİOKU

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading