Yandex Metrica

Bu kartları kullanıyorsanız aman dikkat! O tarihte kredi kartı ücretleri sınırlanacak

Bu kartları kullanıyorsanız aman dikkat! O tarihte kredi kartı ücretleri sınırlanacak

Gelen raporlar doğrultusunda, Visa ve Mastercard'ın ABD'de kredi kartı ve banka kartı ücretlerini sınırlamaya yönelik 30 milyar dolarlık bir anlaşma sağladığı söyleniyor. Perakendeciler Birliği, bu anlaşmayı "tarihi bir zafer" olarak nitelendiriyor. Anlaşmanın, perakendeciler için önemli tasarruflar sağlayacağı ve aynı zamanda küçük işletmeleri destekleyeceği belirtiliyor.

Ekonomi

07.04.2024, 01:05

Visa ve Mastercard, kredi ve banka kartı ücretlerini azaltmayı ve 2030 yılına kadar sınırlandırmayı kabul ettiğini duyurdu. Anlaşma, perakendeciler için beş yılda yaklaşık 30 milyar dolarlık tasarruf sağlayacak. Küçük işletmelerin kart işlem ücretlerini azaltacak olan bu anlaşma, aynı zamanda onları da kapsayacak. Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için mahkeme onayının olması gerektiğini belirtelim.

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı 4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler... Haberi Görüntüle

"TARİHİ BİR ZAFER"

Bu anlaşma, ABD'deki kredi kartı ücretlerinin ilk kez sınırlandırılması anlamına geliyor.

Perakendiler Birliği, anlaşmayı "tarihi bir zafer" olarak değerlendirdi. Küçük İşletmeler Yönetimi ise anlaşmanın bir "can simidi" olacağını ifade etti. Yapılacak olan bu anlaşmanın, ABD'deki kredi kartı piyasasında önemli bir değişikliğe neden olması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading