Yandex Metrica

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı

Temmuz ayında asgari ücret rakamlarına zam yapılmayacak. Fakat asgari ücretle çalışan 16 milyon vatandaşı umutlandıran haber kulis kaynaklarından geldi. Asgari ücret fiyatlarına devlet desteği geleceği yönünde ilk kulis bilgisi sızdırıldı. Peki asgari ücret fiyatları ne kadar olacak?

Ekonomi

02.05.2024, 10:10

Son Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücret için bir komisyon kurulmayacağını duyurdu. Bu açıklamayı üzüntüyle karşılayan 16 milyon asgari ücretli çalışana müjde Ankara kulislerinden geldi. 

Son dakika... Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Desteğimiz devam edecek! Son dakika... Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Desteğimiz devam edecek! Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE DEVLET DESTEĞİ

Asgari ücret komisyonu kesin olarak kurulmayacak. Fakat kulis kaynaklarından elde edilen bilgiye göre asgari ücrete devlet desteği gelecek. Peki devlet desteği nasıl olacak? Kulis kaynaklarından sızdırılan ilk bilgilere göre Asgari ücrete, emekli maaşlarına yapılan zam oranının yarısı kadar ek ödeme yapılacak.

Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR DEVLET DESTEĞİ OLACAK?

Temmuz ayında 10 bin TL olan en düşük emekli maaşını 14 bin TL bandına çekmeye hazırlanan hükümet, en düşük emekli maaşına yaklaşık 4 bin TL zam yapmayı planlıyor. Bu zam ile doğru orantılı olarak asgari ücrete ise 2000 TL devlet desteği geleceği konuşuluyor.

İstanbul Havalimanı zirveyi kaptırmadı: Dünya devleri geride kaldı İstanbul Havalimanı zirveyi kaptırmadı: Dünya devleri geride kaldı Haberi Görüntüle

ASGRİ ÜCRETLİYE SOSYAL DESTEK DEVİRİMİ 

Öte yandan bir iddia da asgari ücreli vatandaşlara yönelik özel bir formül geliştirileceği yönünde. Hükümet yüksek enflasyonla mücadele ederken vatandaşlarını zor durumda bırakmamak adına yeni planlar masaya sunuyor. Bu planlardan bir tanesi de asgari ücretli çalışanların sosyal destekler ile desteklenmesi.

Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEKLERİN İÇİNE NELER VAR?

Kulis kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre, asgari ücretli ulaşım ve gıda paketleri ile desteklenecek. Özel formülde asgari ücretliler indirimli ulaşım kartı ve gıda destek kartları ile nefes alacak.

Bağ-kur, SSK emekli zammı belli oldu mu? 4 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu? Bağ-kur, SSK emekli zammı belli oldu mu? 4 aylık enflasyon... Haberi Görüntüle

MAYIS AYI İLE BİRLİKTE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yöneticilerine vatandaşı mağdur etmeyin talimatı verdiği bildirilirken, kulis kaynakları, emekli maaşının netlik kazanmasıyla birlikte asgari ücret rakamlarına devlet desteğini ve söz konusu özel formüllerin mayıs ayı itibarıyla başlayacağını söyledi.

Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var mı, işte güncel akaryakıt fiyatları Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var... Haberi Görüntüle

VEDAT IŞIKHAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete herhangi bir ara zam, toplantı düşünmüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading