Yandex Metrica

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi?

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi?

Son zamanlarda yukarı yönlü hızlı bir yükselil gösteren kritpo para piyasasında son bir kaç günde olanlar herkesi endişelendirdi. Rekor üstüne rerkor kıran Bitcoin 15 Mart'ta yüzde 9'a yakın değer kaybetti. 73 bin dolar seviyesinden bir günde hızla düşen BTC 67 bin dolara kadar geriledi. Peki Bitcoin neden düşüyor? BTC düşmeye devam edecek mi?

Ekonomi

05.04.2024, 12:30

Kripto para piyasası son haftalarda hızlı bir yükseliş gösterdi. Sert şekilde yükselen kripto para piyasasında 15 Mart'ta rüzgar tersine mi döndü. Bir günde yüzde 9'a yakın değer kaybeden Bitcoin, kripto para piyasını sarstı. Bitcoin neden düşüyor? BTC düşmeye devam edecek mi? soruları gündeme gelirken sektörde uzman isimlerden çarpıcı analizler geldi.

SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini yükseltti! SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini... Haberi Görüntüle

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin'de 24 saatte yaşanan düşüş farklı düşüş senaryolarını gündeme getirdi. ABD'de enflasyon verilerinin beklenin üzerinde gelmesi ve Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağını öngörüsü kripto para piyasasını alevlendirdi. Swissblock analistleri, Bitcoin'in yüzde 20'lik bir düzeltme beklediklerini belirtmişti. Bu beklentinin açıklanmasının ardından Bitcoin bir günde yüzde 9 değer kaybetti. Swissblock analistleri bitcoinin 58-59 bin dolar arasına çekilmesini öngörüyor. Bitcoinde yaşanan sert düşüşün nedeni konusunda henüz net bir açıklama gelmedi. 

bitcoin_ne_kadar.JPG

Ne kuzu ne dana en çok zam ona! 5 ayda rekor zam Ne kuzu ne dana en çok zam ona! 5 ayda... Haberi Görüntüle

BİTCOİN DÜŞMEYE DEVAM EDER Mİ?

Bitcoin ve kripto para piyasası oldukça dalgalı ve riskli bir alandır. Yatırımcılar bu alanda büyük zarar edebilir. Bitcoinin önümüzdeki dönemde ne yapacağını kestirmek oldukça zor. Bir kesim BTC'nin 200 bin dolar seviyesine kadar çıkacağını söylerken bazı kesim ise hızlı yükselişin suni olduğunu ve sert düşüşlerin yaşanabileceğini belirtiyor. Bu alana yatırım yaparken ris unsurunu göz önünde bulundurun. Büyük kayıplar yaşayabilirisiniz. 

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

BİTCOİN NE KADAR OLUR?

Swissblock analisti ve makro-ekonomist Henrik Zeber, Bitcoin’in yüzde 20’lik bir düzeltme ile yaklaşık 58 bin dolar ila 59 bin dolar seviyesine kadar çekilmesini bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading