Yandex Metrica

Bankaya ya da kredi kartına borcu olanlara müjde! Yeni dönem başladı: Artık zorunlu olmayacak

Bankaya ya da kredi kartına borcu olanlara müjde! Yeni dönem başladı: Artık zorunlu olmayacak

Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda mart ayında yapılan ve 1 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak tüketicinin korunma zırhını arttıran düzenlemeler, bugün yürürlüğe girdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Nisan ayında yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim olarak belirlendiğinden, bugünden itibaren tüketici haklarının arttığı, kötü niyetli satıcılar tarafından ‘kandırılma, aldatılma, ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir dönem başladı. 

Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin! LPG'ye bu gece tarihi indirim geliyor! Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin! LPG'ye bu gece tarihi indirim... Haberi Görüntüle

TEMERRÜDE DÜŞEN BORÇLAR

İşte bugün itibarıyla yürürlüğe giren ve tüketicinin korunmasını sağlayan hükümler maddeler halinde şöyle:

Tüketicinin çeşitli nedenlerle borcunu zamanında ödeyemeyerek temerrüde düşmesi durumunda satıcı ‘sözleşmemiz böyle’ diyerek kalan borcun tamamını isteyemeyecek.

Bunu isteyebilmesi için tüketiciye olan bütün taahhütlerin yerine getirilmesinin yanı sıra sözleşmede yer alan bedelin en az onda birini ödememesi gerekecek.

Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı: Yakıt fiyatları yükselecek mi? Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı:... Haberi Görüntüle

KREDİDE CAYMA HAKKI

Zaten tüketici, kullandığı krediden hiçbir gerekçe göstermeksizin, ceza ödemeksizin 14 gün içinde cayma hakkına sahip. Ancak 14 gün içinde kredi borcunun tamamını erken öderse finans kuruluşuna bildirimde bulunması da gerekmeyecek.

Sudan ucuz arsalar peynir ekmek gibi kapışılacak: Ayrıca hepsi KDV'den muaf: Acele edin ilk satış yarın Sudan ucuz arsalar peynir ekmek gibi kapışılacak: Ayrıca hepsi KDV'den... Haberi Görüntüle

FAİZ ARTIŞI ANINDA BORCA YANSITILMAYACAK

Tüketicilere verilen kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi belirsiz süreli kredi sözleşmelerinde değişken faiz uygulanıyor. Yeni dönemde bankalar, finans kuruluşları, faiz oranlarının artışını gerekçe gösterip, faiz artışını anında borca yansıtamayacak.

Altın bugün yükseldi mi? 29 Nisan gram, çeyrek, tam altın fiyatları Altın bugün yükseldi mi? 29 Nisan gram, çeyrek, tam altın... Haberi Görüntüle

SİGORTAYA ZORLANAMAYACAK

Tüketicinin, yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi bağlantılı sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilmek zorunda olacak.

Bakan Bolat açıkladı: Türkiye'nin ihracatı nisanda 19 milyar 271 milyon dolar oldu Bakan Bolat açıkladı: Türkiye'nin ihracatı nisanda 19 milyar 271 milyon... Haberi Görüntüle

30 GÜN İÇİNDE TÜKETİCİ SÖZLEŞMEYİ FESHEDEBİLECEK

İnternet üzerinden alışverişlerde yani mesafeli sözleşmelerde tüketiciye siparişinin 30 gün içinde ulaşmaması durumunda, tüketici sözleşmeyi feshedebilecek.

Altın şaha kalktı! Mayıs ayından itibaren... Altın şaha kalktı! Mayıs ayından itibaren... Haberi Görüntüle

İNTERNET SİTELERİNE YENİ SORUMLULUK

Tüketicinin çeşitli şirketlerden hizmet veya ürün almasını sağlayan internet siteleri, öncelikle tüketicinin talep ve bildirimlerini iletip, takip etmelerini sağlayacak ve kesintisiz hizmet verecek bir sistemi devreye sokacaklar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading