Yandex Metrica

Banka kredi faizleri ve mevduat faizi artacak mı? 2024 Mart-Nisan faizler yükselecek mi?

Banka kredi faizleri ve mevduat faizi artacak mı? 2024 Mart-Nisan faizler yükselecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 21 Mart 2024'te yapılan toplantıda beklentilerin tersinde bir karar alarak faizleri artırdı. Sürpriz faiz artışı kararı sonrası dolar sert şekilde düşüş gösterdi. 500 baz puan artırılan faizler vatandaşları da doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar mevduat faiz oranlarının ve banka kredi faizlerinin yüskelip yükselmeyeceğini merak ediyor. Peki Banka kredi faizleri ve mevduat faizi artacak mı? 2024 Mart-Nisan faizler yükselecek mi?

Ekonomi

27.04.2024, 03:04

Beklentilerin üstünde gelen enflasyon oranları Merkez Bankası'na sürpriz bir hamle yaptırdı. Parasal sıkılaşma ve enflasyonla mücadele konusunda tüm silahları kullanmaktan kaçınmayan Merkez Bankası beklentilerin aksine faizleri 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükseltti. Bu karar vatandaşların cebini de doğrudan etkiliyor. Bankadan kredi çekmek isteyenler yada bankada mevduatta parası olanlar Banka kredi faizleri ve mevduat faizi artacak mı? 2024 Mart-Nisan faizler yükselecek mi? sorularına yanıt aramaya başladı.

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

BANKA MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELECEK Mİ?

Zorunlu karşılık oranlarda yapılan değişiklikle birlikte mevduat faiz oranlarında artış gözlemlenmişti. Merkez Bankası'ndan gelen sürpriz faiz artışı kararı sonrası mevduat faizlerinin daha da yükselmesi bekleniyor. Kamu bankalarında yüzde 51 seviyelerinde olan mevduat faiz oranlarının daha da yükselmesi muhtemel. Uzmanlar yüzde 55 ile yüzde 60 arasında mevduat faiz oranlarının görülebileceğini belirtti. 

Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken promosyon ödemesi: İşte başvuru şartları... Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

2024 MART NİSAN MAYIS FAİZLER YÜKSELİR Mİ?

Faizlerin bir süre daha yüksek kalması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Bu karar sonrası hem bankaların kredi faizlerinde hem de mevduat faizlerinde artış bekleniyor.

'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı! 'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini... Haberi Görüntüle

FAİZLER NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası 500 baz puan artırarak faizleri yüzde 50'ye çıkardı. Ekonomistler politika faizinin yüzde 45'te sabit bırakılacağını tahmin ediyordu.  Bankadan yapılan açıklamada, "Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading