Yandex Metrica

Bakanlıktan müjde! Devlet o ödemelerin yarısını karşılayacak: Yüzde 50 destek verilecek

Bakanlıktan müjde! Devlet o ödemelerin yarısını karşılayacak: Yüzde 50 destek verilecek

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 2023 yılına ilişkin tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 desteklenmesi kararlaştırıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni düzenlemelere göre üretici çiftçinin su kullanımının desteklenmesi ile ilgili değişiklikler Resmi Gazete üzerinden yayımlandı. Üreticilerin kullandığı su bedelinin yarısını devlet karşılayacak. Yayımlanan tebliğe göre sulama birlikleri ve kooperatifler tarafından işletilen su sahalarında tarımsal üretim yapan çiftçinin su bedellerinin desteklenmesi ile ilgili kararlar düzenlendi. Bu destekten faydalanmak için çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kaydı olması ve verilerinin uyumlu olması gerekiyor. Sulama birliklerinde kaydı olan çiftçilerin üretim sezonunda kullandığı su bedellerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak.

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

YÜZDE 50 İNDİRİM ARALIK AYINA KADAR YAPILACAK 

Destekten faydalanmak için ödeme takvimine uygun ödeme yapılmış olması ve başvuru yapılması gerekecek. Destek Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarının ilk haftasında Bakanlığa iletilerek Bakanlık bütçesine göre yapılacak. Ön yüklemeli ve peşin ödemeleri elektronik kartlı sayaç kullanan kişilerin ya da sulama kooperatifi tarafından sulanan bitki kullanan çiftçinin, birim alanda sulama suyu ihtiyacına göre ödemeler belirlenecek ve hesaplanan miktardan daha fazlası karşılanmayacak.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

PEŞİN ÖDEME YAPANLARA YÜZDE 50 DESTEK 

Peşin ödeme yapan çiftçilerin yüzde 50 oranı destek olarak Bakanlık tarafından karşılanacak. Sulama birliği tarafından sonrasında yapılan ölçüm çalışmaları sonrasında denk kelen su bedeli daha fazla ya da daha az olursa buna göre bir hesaplama yapılarak mahsuplaşma yapılacak. İl ya da ilçe müdürlükleri, kontrol, askı, itiraz ve değerlendirme süreçleri bittikten sonra başvurular değerlendirilip 17 Kasım tarihine kadar Bakanlığa iletilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading