Yandex Metrica

Asgari ücretlinin gözü kulağı Ankara'da! Bugün açıklanacak mı?

Asgari ücretlinin gözü kulağı Ankara'da! Bugün açıklanacak mı?

Asgari ücretin belirlenmesi noktasında geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün işveren ve işçi temsilcileriyle bir araya gelerek asgari ücretin belirleneceği takvimi açıklayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Ankara'da işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelecek ve 2023 asgari ücretinin belirleneceği takvim kamuoyuna açıklanacak.

6 Mayıs (bugün) Kabine Toplantısı ne zaman başlayacak, saat kaçta bitecek? Öğretmen atama sayısı açıklandı mı? 6 Mayıs (bugün) Kabine Toplantısı ne zaman başlayacak, saat kaçta... Haberi Görüntüle

"TARAFLARIN BEKLENTİLERİ BELİRLENECEK"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, asgari ücret süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Masaya oturulduğunda tarafların beklentileri belirlenmiş olacak. Yapılacak görüşmelerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir rakama ulaşacak. Tarafların daha kısa sürede anlaşıp asgari ücreti erken bir zamanda, geçen yıl olduğu gibi belki açıklama ihtimalini kuvvetle muhtemel görüyorum. Kararın da oy birliğiyle çıkma ihtimalini yüksek görüyorum."

Sektör kaynakları doğruladı: Benzin ve motorine tarihi indirim! O geceden sonra... Sektör kaynakları doğruladı: Benzin ve motorine tarihi indirim! O geceden... Haberi Görüntüle

"ÇALIŞANLARI MEMNUN EDECEK BİR RAKAM OLMA İHTİMALİNİ YÜKSEK GÖRÜYORUM"

2022 yılının ocak ayında asgari ücrete tarihin en yüksek artışı yapıldı. Yaklaşık yüzde 50 zamla çalışanın maaşı 4 bin 253 liraya yükseltildi.

Temmuzda da asgari ücret yüzde 30 arttı. Ücret net 5 bin 500 liraya çıktı.

2023'deki zammın da beklentileri karşılayacağı tahmin ediliyor.

Zengin, "Rakam açıklandığında çalışanları memnun edecek işletmelerin de devamını sürdürebilir olmasını ve iş gücü kaybına gitmemesini sağlayacak bir rakam olma ihtimalini yüksek görüyorum" dedi. Asgari ücret, Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belli olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading