Yandex Metrica

Asgari ücret bekleyenlere müjde! Komisyon kısa sürede toplanacak! Zam için Temmuz 2022 formülü masada

Asgari ücret bekleyenlere müjde! Komisyon kısa sürede toplanacak! Zam için Temmuz 2022 formülü masada

Milyonlarca özel sektör çalışanı Temmuz ayından itibaren geçerli olacak zam ile ilgili araştırmalarını sürdürürken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Asgari ücret zammı için yeni kabinenin açıklanması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Vedat Işıkhan, görevi devralırken önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan istihdamı artırmak, gelir seviyelerini korumak ve artırmak için gerekenleri yapacaklarını ifade ederken bu açıklama asgari ücretlileri ümitlendirdi. 

Asgari ücret zammı için geriye kalan adım ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması oldu. Buna göre Bakan Işıkhan'ın komiyon için çağrı yapması bekleniyor. Asgari ücret zammı süreci, milyonlarca insanı ilgilendiren bir konu olduğundan önem taşıyor. İşte yeni asgari ücret ile ilgili detaylar... 

Altın bu fiyattan alınır mı? İslam Memiş tarih verdi: Alım fırsatı başlıyor Altın bu fiyattan alınır mı? İslam Memiş tarih verdi: Alım... Haberi Görüntüle

YENİ ASGARİ ÜCRET 1 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜKTE

Toplanacak olan komisyonun belirleyeceği yeni asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla geçerli olması planlanıyor. Bu zam, sadece asgari ücretlileri değil, işsizlik maaşı, iş göremezlik ödeneği ve staj ödemelerini de etkileyecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor ve ara zam kararını belirleyecek açıklayacak. Yeni asgari ücretin milyonlarca çalışanın yaşam şartlarını iyileştirmesi hedefleniyor.

Asgari ücret belirlenirken enflasyon önemli bir kriter oluyor. Ancak işçi ve işveren temsilcileri, sadece enflasyona değil, geçim endeksine, piyasa koşullarına ve işverenlerin rekabet şartlarına da bakıyor. Enflasyon verisi, en etkili veri olarak kabul ediliyor. İlk toplantıda, 5 aylık enflasyon rakamının refah payı hariç masada olması bekleniyor.

İstanbul'da ilk evini alacaklara büyük müjde! Kura çekimleri için tarih belli oldu: Peşin alacaklara indirim bile var İstanbul'da ilk evini alacaklara büyük müjde! Kura çekimleri için tarih... Haberi Görüntüle

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN TEMMUZ 2022 FORMÜLÜ KONUŞULUYOR

Asgari ücrete yönelik seçimlerden önce yapılan açıklamalar dikkate alındığında asgari ücrete ilk 6 aylık enflasyon yansıtılırsa, net asgari ücret 8.506,80 TL'den 10.329,80 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. Asgari ücretteki bu orana refah payı da eklenirse, artış yüzde 30-35 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Geçen yıl Temmuz'da yapılan yüzde 30'luk zam ile net asgari ücret 11.058 TL'ye çıkarılmıştı. Yüzde 35'lik bir zam ise net asgari ücreti 11.484 TL'ye taşıyabilir. Öte yandan belirlenecek asgari ücretle birlikte pek çok ödeme kaleminde de zamların yapılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading