Yandex Metrica

Altın neden sabit kaldı? Son 40 yılın zirvesinde

Altın neden sabit kaldı? Son 40 yılın zirvesinde

Altında Fed beklentisi ve küresel haber akışı fiyatların baskılanmasına yardımcı oluyor. Öte yandan, AB'den Rusya'ya yeni yaptırımların uygulanacağı ihtimali, fiyatların aşağı yönlü hareket etmesinin en büyük sebebi.

Ekonomi

30.03.2024, 01:19

Altın fiyatları, Fed'in para sıkılaştırma politikasına geçişi ve faiz artırımı ihtimalleriyle birlikte düşüyor.

Spot altın, bu yıl yatırımcıların ekonomik düşüş ve enflasyonist baskılara karşı güvenli liman olarak tercih etmesiyle yüzde 5 yükseldi. Yine de yukarı yönlü hareket son 40 yılın en yüksek enflasyonunu dizginlemeye çalışıyor.

Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım zamanı! Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım... Haberi Görüntüle

AB'DEN RUSYA'YA EK YAPTIRIM İHTİMALİ

Avrupa Birliği, Rusya’yı cezalandırmak için ek yaptırımların yolda olduğunu belirtirken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ABD’nin de bu hafta içinde yeni yaptırımlar açıklayacağını söyledi.

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

FED BEKLENENDEN FAZLA FAİZ ARTIRABİLİR

JPMorgan Chase&Co. CEO’su Jamie Dimon da daha fazla yaptırım çağrısında bulunarak ABD Merkez Bankası’nın bir noktada piyasanın beklediğinden daha fazla faiz artırmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Haberi Görüntüle

ÇARŞAMBA GÜNÜ KRİTİK VERİ AÇIKLANACAK

Çarşamba günü açıklanacak Fed tutanaklarının Merkez Bankası’nın ne kadar hızlı faiz artıracağına dair beklentilere yöne vermesi bekleniyor.

“Fed’in faiz oranlarını agresif olarak artıracağına dair baskın bir görüş var ve bu durum altına dair herhangi bir kazancı boğuyor gibi görünüyor” diyen Oversea-Chinese Banking Corp. Ekonomisti Howard Lee Ukrayna savaşına da değinerek, “ABD iki ülke arasında bir barış anlaşmasına varılsa dahi yaptırımların devam edebileceğini ima etti. Ancak bunun altına etkisi kalıcı olup olmayacağını söylemek zor” değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın yüzde 0,2 değer kaybederek 1929 dolara geriledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading