Yandex Metrica

Altın kahini altının formülünü verdi: Elinde 250 bin TL'si olanlar dikkat

Altın kahini altının formülünü verdi: Elinde 250 bin TL'si olanlar dikkat

ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını açıkladı. Fed faizi 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Açıklanan kritik veri sonrası değerlendirmelerde bulunan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

09.05.2024, 11:08

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Finansal analist İslam Memiş, altın ve dolar ekseninde değerlendirmelerde bulundu.

Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş "Bu yıl 3 kez beklenen faiz indirimi 2 keze geriledi.Yılın 3.çeyreğinde 2 kez faiz indirmesi piyasalar tarafından raporlanıyor. Fed’in faiz kararı önceden fiyatlandığı için değer metallere etkisi olmadı." ifadelerini kullandı.

Paylaşımına devam eden Memiş, "Altın ve gümüş gibi değer metaller artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklanır. Geniş bant aralığında kısa vadede oyalatırlar." dedi. Ayırca Memiş, "Ons altın 2200-2380 dolar, gram altın 2400-2500 lira aralığında. Yıl içinde 3 bin lira, 3 bin dolar seviyesi geçerliliğini korumaktadır" ifadelerini kullandı.

2024'te en çok hangi araba satıldı? En çok satılan otomobil markası modeli hangisi? 2024'te en çok hangi araba satıldı? En çok satılan otomobil... Haberi Görüntüle

FİZİKİ ALTINA TALEP ARTIYOR

Öte yandan fiziki altın talebi her geçen yıl artıyor diyerek sözlerine devam eden Memiş, "Özellikle merkez bankaları çılgınlar gibi altın soklamaya devam ediyor. Çin, Hindistan başta olmak üzere ağırlıklı asya ülkeleri alımlarını artırdı." dedi.

Finansal analist İslam Memiş, "2024 yılının ilk çeyreğinde 2023’ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 3 artış oldu. Merkez bankalarının alımı 1238,3 ton oldu. Türkiye’de ise tam tersi azaldı. İthalat yasağı nedeniyle ilk çeyrekte yüzde 12 azalarak 44 ton oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarında devam eden Memiş, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 1.çeyrek boyunca 30 ton altın alımı yaparak rezervini 570 tona çıkardı." diyerek, "Dünya Altın Konseyi’nin verilerine göre özellikle Asya’dan özel yatırımcıların güçlü alımlarında da ciddi bir artış olduğu gözlemleniyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kalıcı refah' mesajı: 'Enflasyon düşüşe geçecek' deyip tarih verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kalıcı refah' mesajı: 'Enflasyon düşüşe geçecek' deyip tarih... Haberi Görüntüle

"ELİNDE 250 BİN TL OLANLAR..."

İslam Memiş ayrıca, "Alımlarını 2016’dan beri en yüksek seviyeye çıkardılar. Yılın ilk çeyreğinde altın mücevherat takısı olarak değil, yatırım aracı olarak talep gördü. İlk çeyrekte mücevher talebinde yüzde 2’lik düşüş yaşandı. Talep arttıkça ons beklentisi de yükseliyor. Artık 2 bin dolar seviyesine yerleşen ons altında hedef 3 bin dolar seviyesi" dedi.

Paylaşımına küçük yatırımcılardan gelen, "Ben bu işlerden çok anlamam, altın düşecek mi yükselecek mi onu öğrenmek istiyorum" sorusu ile devam eden Memiş, "Gelirin TL olduğundan TL üzerinden alıyor, satıyor ve takip ediyorsun haklı olarak. ncak gelirin TL de olsa altını dolar paritesi üzerinden veya ons üzerinden takip etmelisin. Eğer TL üzerinden bakıyorsan fiyata değil miktara bak." dedi.

Memiş ayrıca, "100 gramı çalışarak nasıl 200 gram yapabilirim diye odaklan. Fiyata bakarsan geçen yıl 1.000 liraydı bu yıl 2.435 lira. Seneye 3.435 lira. Sonra 4.435 lira. Bu döngü hep böyle devam edecek. Bizim toplumun çoğunluğu ilk altınla evlendiğinde takılan takılarla tanışır. Basit bir hesap yap Evlendiğin gün altın kaç liraydı bugün kaç lira? Cevap sonuçta." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading