Yandex Metrica

Acil nakit ihtiyacı olan asgari ücretlilere müjde! Bakanlık 15 bin TL destek ödemesi yapacak

Acil nakit ihtiyacı olan asgari ücretlilere müjde! Bakanlık 15 bin TL destek ödemesi yapacak

Acil nakit ihtiyacı olan ve dar gelirli olan ailelere destek ödemeleri başlıyor. Aile Bakanlığı destek ödemelerinin verileceği tarihi açıklayarak şartları duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:30

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım duyurusunda bulundu. 

Acil nakit ihtiyacı olan ve dar gelirli ailelere tek bir şartla 7500 ila 15000 TL arasında karşılıksız destek ödemesi yapılacak. 

Devlet, sosyal yardım ödemelerini yaparken genel olarak vatandaşların gelir durumuna dikkat ediyor. Burada asıl önemli olan husus hane başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. 

ABD bankasından korkutan altın tahmini: Alevlenme sinyali! ABD bankasından korkutan altın tahmini: Alevlenme sinyali! Haberi Görüntüle

GELİR KRİTERLERİNE GÖRE VERİLİYOR 

Ancak, geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlayan ve 12 ay boyunca devam edecek olan Türkiye Aile Destek Yardımı sadece gelir kriterine göre veriliyor ve herhangi bir çalışmama şartı aranmıyor. Yani bu yardımdan asgari ücretli ve emekli de olsanız yararlanma hakkınız var.

Asgari Ücretliye 7 bin 940 TL! Müjde Kurban Bayramı öncesi gelecek Asgari Ücretliye 7 bin 940 TL! Müjde Kurban Bayramı öncesi... Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR 

Türkiye Aile Destek Yardımı yaklaşık bir yıldan bu yana ihtiyaç sahibi ailelere ilaç gibi geldi. Bu yardım ödemesinden yararlanmak isteyenler Mart ayı öncesinde başvuru işlemlerini yapabiliyor. Başvuru işlemleri ise e-Devlet’ten ya da SYDV’den yapılabiliyor. TC kimlik no son hanesine göre başvuru yapmak isteyenler Mart ayında ödeme almak için süreyi kaçırmamalı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading