Yandex Metrica

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjde! Bakanlık duyurdu: Temmuz ayında rekor zam geliyor

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjde! Bakanlık duyurdu: Temmuz ayında rekor zam geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara zam müjdesi verdi. Ocak, Şubat, Mart enflasyonlarının belirlenmesiyle birlikte maaşlara gelecek zam az çok netlik kazanmaya başladı. Sosyal destek maaşlarında ayrıca memur maaşlarının etkisi de olacak.

Ekonomi

14.05.2024, 18:11

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan zam müjdesi geldi. Bakanlığın zam kararı ile birlikte rakamlar sil baştan yenileniliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşları ne kadar olacak?

116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu yok etti 116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİNE TEMMUZ ZAMMI

Ocak, Şubat, Mart enflasyonları memur maaşlarına daha şimdiden yüzde 10 oranında zam yapılacağını kesinleştirdi. Memur maaşlarına yapılacak olan zam sonrası netlik kazanacak olan 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı gibi destek ödemelerinde ortaya yeni rakamlar çıktı.

Sosyal devlet kapsamından vatandaşların yanında olmaya devam eden Türkiye'de 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylıklarında zam yapılması kararı alındı. 

Temmuz ayında yapılacak olan ara zam ile sil baştan düzenlenecek sosyal yardımlara rekor zam bekleniyor. Özellikle engelli aylıklarında %20’lik bir zam öngörülüyor. Bu artışlar, sosyal destek ödemelerini de etkileyecek ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek.

Ocak ayında yüzde 49,25'lik bir zam ile 3.504,84 TL’ye yükseltilen 65 yaş aylığının yapılacak olan ara zam ile birlikte 4.206 TL bandına yükselmesi bekleniyor. 

Öte yandan bir diğer sosyal destek aylığı olan engelli maaşında ise Ocak-Temmuz 2024 arasında engelli aylıklarında yapılan belirlemelere göre, %20 oranında bir zam durumunda bu ödemelerin sırasıyla 3.357 TL, 5.036 TL ve 3.357 TL’ye yükselmesi bekleniyor. 

7.608 TL olan evde bakım parasının ise ara zam ile birlikte 9.130 TL'ye yükselmesei öngörülüyor. Ayrıca Okul öncesi çocuklar için %20’lik bir artışla 4.336 TL’ye, ilköğretimde okuyan çocuklar için 6.505 TL’ye çıkması beklenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de artacak.

Temmuz ayında birçok aylığa gelecek zamlarla birlikte sosyal destek ödemelerinde de önemli artışlar bekleniyor. 

KAAN ve HÜRJET Demir Kuş sayesinde uçtu: İşte millî 'Iron Bird' sisteminin çarpıcı yetenekleri KAAN ve HÜRJET Demir Kuş sayesinde uçtu: İşte millî 'Iron... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının her daim yanında olan Türkiye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte binlerce ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam ediyor. Her ay düzenli bir şekilde ödemesi gerçekleşirilen 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

Sosyal destek ödemeleri genellikle her ayın 15 ila 30 arasında vatandaşların TC kimlik numarasının son hanelerine göre yatırılıyor. 

116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu yok etti 116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu... Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK YARDIMLARI (SED) NEDİR, NASIL YARARLANILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan SED yardımlarına kimleri kapsar, kimler başvuru yapabilir?

Sosyal destek yardımları; ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması, ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması (olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma, iş bulamama…) sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması sebebiyle ailede en az 1 çocuğun bulunması, en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

Tüm bu şartları uygun vatandaşlar bu destek programına başvurması için aşağıda bulunan evrakları ilgili kuruma göndermelidir.

  1. Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi
  2. Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh
  3. Ailede engelli varsa engelli raporu
  4. Ailedeki bireylerin sağlık sorunlarına dair rapor/belge
  5. Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi
  6. Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi
  7. Gelir Beyan Formu
  8. Çocukların güncel öğrenci belgeleri
  9. Kira sözleşmesi fotokopisi
  10. İş göremezlik raporu
  11. Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Habere Tepki Ver

31

13

8

1

0

0

0

3

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading