Yandex Metrica

Dolar düşüşü için saat verildi! O tarihten itibaren kayış kopacak

Dolar düşüşü için saat verildi! O tarihten itibaren kayış kopacak

Dolara yatırım yapanları yakından ilgilendiren gelişme yaşandı. HSB-C yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Öte yandan ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı saate tüm dikkatler yöneldi. Verilere göre aylık %0.3 artarken yıllık bazda %3,4 seviyelerine çıktı.

Ekonomi

18.05.2024, 19:03

ABD'deki enflasyon verilerinin yayınlanmasından önce, dolar ve euro kurları oldukça dalgalı bir seyir izledi. Türkiye'de dezenflasyon önlemleri ve tasarruf programlarının duyurulmasıyla birlikte, HSBC'nin dolar/TL beklentisi 37-40 aralığında şekillendi. Güne dolar/TL kurunun 32.28 TL'den başlamasıyla birlikte, euro da 34.96 TL'den işlem gördü. ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı gün, piyasalarda belirsizlik ve endişe hakimdi.

ABD Enflasyon verileri

ABD Enflasyon verileri

Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlar yandı: Yeni vergiler geliyor cezalar artıyor Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlar yandı: Yeni vergiler... Haberi Görüntüle

ABD ENFLASYON VERİLERİ BELLİ OLDU

Piyasaların dikkati, ABD'de enflasyon verilerinin açıklanacağı saat olan 15.30'a odaklandı. Beklentiler, fiyat baskılarının azaldığını gösterecek enflasyon oranının %3.6 seviyesinde olacağı yönünde. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelede sabırlı olunması gerektiğini vurgulamıştı. Belirtilen saatte açıklanan ABD enflasyon verileri, faiz oranlarına ilişkin gelecekteki adımlar konusunda ipuçları sunuyor. Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), beklenenden daha düşük bir artışla %0,3 oranında artış gösterirken, yıllık bazda ise %3,4 seviyesine yükseldi. Mart ayında ABD'de yıllık enflasyon %3,5 seviyesindeydi. Bu veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikasını belirlerken daha dikkatli bir yaklaşım benimseyebileceğine işaret ediyor.

TCMB

TCMB

Emekliye lokum gibi müjde! Kök maaş hesaplamaları değişti: Yeni zamlar kuruşu kuruşuna yeniden hesaplandı Emekliye lokum gibi müjde! Kök maaş hesaplamaları değişti: Yeni zamlar... Haberi Görüntüle

KRİTİK NOKTADA

Merkez Bankası, Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin kritik bir noktasında olduğunu vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda uygulanacak tasarruf paketini duyurdu. Kesin bir çıkış tarihi belirtmeyen Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkış için bir zaman çizelgesi sunmadı ve tasarruf programının bütçeye etkisinin yaz sonunda yapılacak Orta Vadeli Program (OVP) gözden geçirmesiyle netleştirilebileceğini ifade etti.

Bugün dolar, alışta 32.2728 TL'den işlem görürken, satışta 32.2915 TL seviyesinden işlem gördü. Euro ise alışta 34.9666 TL'den, satışta 35.0046 TL'den işlem gördü. Doların aylık performansı %0.66'luk bir değer kaybıyla -0.22 TL düşerken, yıllık performansı ise %64.04'lük bir değer kazançıyla arttı.

HSBC

HSBC

Araç sahiplerine müjde: Motorine bu gece indirim geliyor Araç sahiplerine müjde: Motorine bu gece indirim geliyor Haberi Görüntüle

HSBC DOLAR/TL TAHMİNİ NE YÖNDE?

HSBC, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni enflasyon tahminleri ve son enflasyon beklenti anketine dayanarak, dolar/TL'nin yavaş ve kısıtlı bir şekilde yukarı yönlü hareket edeceğini öngörüyor. Banka, olumlu makroekonomik veriler ve Türk Lirası'nın reel istikrarı durumunda, dolar/TL'nin yıl sonunda 37-40 aralığında olabileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

4

0

2

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading