Yandex Metrica

6 gün sonra sonra resmen başlayacak: Kredi kartı olanlar yanacak! Faiz ücretleri rekor seviyeye çıkıyor

6 gün sonra sonra resmen başlayacak: Kredi kartı olanlar yanacak! Faiz ücretleri rekor seviyeye çıkıyor

Milyonlarca kredi kartı kullancısını üzen haber 6 gün sonra yürürlüğe girecek. TCMB'nın aldığı yeni kararla beraber kredi kartına kısıtlama ve faiz artırımı kapıda. Peki nakit avans faizi ve kredi kartı faizi ne kadar olacak?

Ekonomi

01.04.2024, 23:04

Kredi kartı kullanıcılarını üzen haber 1 Nisan'da yürürlüğe girecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan yeni karar doğrultusunda 1 Nisan'dan itibaren  kredi kartlarının nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranlarının yüzde 5'e yükseltilmesi ve taksitlendirme kısıtlamalarının getirilmesinin ardından bu özelliğin tamamen yasaklanması bekleniyor.

Bakan Şimşek 'Türkiye sahalara döndü' diyerek duyurdu: 'Güçlü bir program uyguluyoruz' Bakan Şimşek 'Türkiye sahalara döndü' diyerek duyurdu: 'Güçlü bir program... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI NAKİT AVANS  FAİZİ NE KADAR OLACAK? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan alınan karar neticesinde 1 Nisan'dan itibaren bankalar müşterilere gönderdikleri uyarı mesajları aracılığıyla değişiklikleri duyuracaklar. Öte yandan taksitlendirilmeyen harcamaların sonradan taksitlendirme imkanı da kısıtlanacak. Bu değişiklikler arasında taksit sayılarının azaltılması da bulunuyor. 

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

EN FAZLA KAÇ AY TAKSİK OLACAK? 

Söz konusu düzenleme ile birlikte uzun vadeli taksiklendirme seçenekleri kısıtlanacak ve kullanıcılara en fazla 3 aya kadar taksit imkanı sunulacak.

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI LİMİTLERİNE YENİ GÜNCELLEME GELECEK Mİ?

Tüketim çılgınlığına dur demek için peş peşe adımlar adan ekonomi yöneticileri İlerleyen günlerde, kart limitlerinde de güncellemeye gidebilir. Bazı bankaların BDDK mevzuatlarına aykırı olarak müşterilere aylık gelirlerinin 10 katını aşan kredi kartı limitleri tahsis ettiği biliniyor. Söz konusu durumun önüne geçmen için yeni bir düzenleme yapılacak. Bu doğrultuda maaş/limit oranı yüksek olan kullanıcıların kart limitleri, uygun sınırlara indirilecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading