Yandex Metrica

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz!

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz!

Pandemi sonrası fahiş fiyatlara çıkan konut fiyatlarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren ünlü ekonomist Remzi Özdemir, katıldığı youtube programında 'Konut fiyatı düşecek mi' sorusuna cevap verdi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de konut fiyatları düşecek mi?

Ekonomi

28.04.2024, 00:26

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan ekonomi ve konut fiyatlarını değerlendiren ekonomist Remzi Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son durum! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son... Haberi Görüntüle

KONUT FAİZLERİ YÜZDE KAÇ OLDU?

ABD mortgage faizi yüzde 7'ye kadar çıktı. Türkiye'de ise konut kredisi faizleri yüzde 5.3 gördü. Peki bu faiz fiyatları ile ev almak mümkün mü?

Türkiye ve dünyada yükselen konut faizlerini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Özdemir, artık dünyada iki sınıf olacak, Rusya adı sosyal sınıf evleri olan Avrupa'da ise 35-40 metrekarelik koca bina ve o binada 10.000 kişinin yaşayacağı binalar olacak, yada lüks sınıf evler olacak" dedi.

Artık orta sınıf konutların çok az bulunacağını dile getiren ekonomist Özdemir, "Artık konut piyasası sosyal konut statüsine dönmeye başlayacak" dedi.

3+1, 4+1 evlerin artık hayal olduğunu belirten Özdemir, "Kimsenin konutsuz kalmayacağını fakat o eski lüksün artık çok uzak olduğunu belirtti.

Artık kolay konut sahibi olunamayacağını ve konutların daha çok sosyal konut tarzı olacağını belirten Özdemir, "Devasa binaların içinde binlerce insan oturacak" dedi.

Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En yüksek promosyonu hangi banka veriyor! Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En... Haberi Görüntüle

KONUT KREDİSİNDE YÜZDE 5 NE DEMEK?

Bankaların yüzde 5'lik konut kredisi faizini de değerlendiren Özdemir, "Vatandaşların o krediyi ödeyebilecek varlığını gösterebildiği takdirde bankaların kredi musluklarını sonuna kadar açacağını belirtti. 

Yüzde 5'lik kredi faizinin yüzde 60, 70'e varan bir oran olduğunu da ekleyen Özdemir rakamlarla örnek vererek, "10 milyonluk evin toplam maliyetinin 17 milyonlara kadar çıktığını duyurdu.

Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba altın fiyatları Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba... Haberi Görüntüle

KONUT SATIŞLARI SERT DÜŞECEK

Konut satışlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Özdemir, "Konut satışlarının sert bir şekilde düşeceğini ve düşüşün uzun soluklu olacağını belirtti. Özdemir ayrıca "Daha bunlar iyi günler" diyerek ekleme yaptı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading