Yandex Metrica

4A 4B 4C’LİLER DİKKAT: Tek şartla aynı anda 3 maaş bağlanacak: SSK BAĞ-KUR memur emeklisi fark etmeksizin…

4A 4B 4C’LİLER DİKKAT: Tek şartla aynı anda 3 maaş bağlanacak: SSK BAĞ-KUR memur emeklisi fark etmeksizin…

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) bu sabah açıklama geldi. 4A 4B 4C’lilere aynı anda 3 emekli maaşı birden bağlanacak. Tek bir şartı var...

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

4A 4B ve 4C’liler için SGK'dan bu sabah müjde geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre tek bir şartı karşılayan çalışanlara aynı anda 3 maaş bağlanıyor. Eğer bu şartı karşılıyorsanız, yazılı bir dilekçe ile birlikte SGK'ya başvuru yaparak aynı anda 3 maaş alma şansını yakalayabilirsiniz. 

SGK'dan yapılan açıklamada SSK BAĞ-KUR memur emeklisi fark etmez sizin gerekli şartları taşıyanlara üç maaş bağlanabileceği duyuruldu. Peki, şartlar neler? Kimler aynı anda üç maaş alabilir?

Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara çıkabilir... Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞININ YANINDA DUL VE YETİM AYLIĞI ALABİLİRSİNİZ

SGK bu sabah saatlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir duyuru yayınladı. Yapılan duyuruya göre; emekli maaşı alsanız bile dul ve yetim aylığı alma hakkına sahipsiniz. Dul ve yetim aylığı, vefat eden sigortalının ya da emeklinin çocuklarına ve eşine ödenen Sosyal Güvenlik yardımı olarak biliniyor. Ayrıca kadınlar anne babalarından da dul ve yetim aylığı alma şansına sahip oluyor. Bu durumda da farklı kurumlardan emeklilik ya da sigortalılık olursa aynı anda 3 maaşa kadar alabiliyorsunuz.

Örneğin kendiniz SGK emeklisiyken vefat eden anne ya da babanız memur emeklisi ise, vefat eden eşiniz BAĞ-KUR emeklisi ise aynı anda 3 maaş bağlatma şansına sahip oluyorsunuz. Ancak aynı anda üç maaş alabilmek için bazı şartlarda bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bu şartları da tek tek açıkladı.

Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan Şimşek enflasyon açıklaması Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan... Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI

SGK, dul ve yetim aylığı almak için gerekli başvuru şartlarını açıkladı. Dul ve yetim aylığı başvurusu yapabilmek için öncelikle vefat eden sigortalının Ekim 2008 tarihinden sonra sigortalı olması gerekiyor. Ayrıca vefat eden sigortalının en az 5 yıllık sigortalılık süresini doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca en az 900 gün prim ödemesi yapılması şartı da aranan şartlar arasında bulunuyor.

Vefat eden eş de ise, 2008 tarihinden önce vefat eden sigortalılar 1800 gün prim ödemişse dul ve yetim aylığı bağlanabiliyor.

Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? 2024 güncel altın fiyatları Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek... Haberi Görüntüle

KADINLAR VE ÇOCUKLAR FAYDALANABİLİYOR

Dul ve yetim aylığı ödemelerinden sadece kadınlar faydalanabiliyor. 18 yaşından küçük erkek çocukları da Vefat eden anne ve babalarından dul ve yetim aylığı alabiliyor. Ancak üniversite eğitimi alan erkek çocuklar 24 yaşına kadar bu ödemeden faydalanabiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading