Yandex Metrica

2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira desteği uzatıldı mı? Kira desteğine zam geldi mi?

2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira desteği uzatıldı mı? Kira desteğine zam geldi mi?

AFAD tarafından depremzedelere düzenli olarak sağlanan kira yardımında yeni gelişmeler yaşanıyor. 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli ''Asrın felaketi'' depremleri 11 ilimizde etkili olmuştu. Deprem felaketi sonrasında depremzedelere AFAD kira desteği sağlamaya başladı. Ev sahibi ve kiracılara sağlanan AFAD kira yardımında yeni gelişmeler yaşanıyor. Peki 2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira desteği uzatıldı mı? Kira desteğine zam geldi mi?

Ekonomi

13.04.2024, 14:32

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen depremlerin ardından AFAD, kira yardımı kampanyasına başladı. AFAD tarafından ev sahibi ve kiracılara kira desteği devam ediyor. AFAD tarafından sağlanan kira yardımı ve desteğinde yeni gelişmeler yaşandı. Kira desteğine ocak ayında zam uygulanmıştı. Vatandaşlar, AFAD kira yardımlarının Mart ve Nisan ayında da devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Depremzede vatandaşlar ise ''AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır, depremzede kira desteği uzatıldı mı, AFAD kira desteğine zam mı geldi?'' sorularına yanıt arıyor.

Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında taşımacılık serbestleşiyor Orta Koridor güçlenecek! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Kırgızistan arasında... Haberi Görüntüle

2024 AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Deprem kira başvurusu, e-Devlet platformu üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bunun için platforma giriş yapıldıktan sonra AFAD'ın Afetzede Barınma Desteği sayfasına erişim sağlamak yeterli olacaktır.

Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat duyurdu! Türkiye-Irak ticaret hacmi genişliyor Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat... Haberi Görüntüle

2024 AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI UZATILDI MI? KİRA YARDIMI NE ZAMAN BİTİYOR?

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında AFAD Nisan ayı kira yardımlarına başlamıştı. AFAD tarafından, depremzede kira yardımının uzatılıp uzatılmadığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AFAD, kira yardımını 12 ay boyunca vereceğini açıklamıştı.

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

AFAD  KİRA YARDIMINA ZAM GELDİ Mİ?

AFAD yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık olarak 5 bin TL'den 7 bin 500 TL kira yardımı yapıyor.

AFAD, depremzede kira yarıdmı ödemesini ise 3000 TL'den 5000 TL'ye çıkardı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading