Yandex Metrica

2022'de altın fiyatları ne olacak? Uzman isimler değerlendirdi

2022'de altın fiyatları ne olacak? Uzman isimler değerlendirdi

Altın fiyatları, 2021 yılında değer kaybıyla bitiriyor. Yeni yılda ise altını neler bekliyor, hangi gelişmeler takip edilmeli? Uzman isimler 2022 yılında altının geleceği son durum hakkında tespitlerde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:34

Hürriyet'in haberine göre 2021 yılı altının yükselme yılı olarak tarihe geçti. Fakat ons altın tarafı yatırımcısına bu yıl yüzde 4 zarar yaşattı. 2020 yılında ise yüzde 25'in üstünde değer kazandırmıştı. 

2022 yılında ons altın üzerinden en etkili faktör FED'in para politikası olacak. FED'in yeni yılda 3 kez faiz artırımına gitmesi beklenirken, faiz artırımlarına kadar altın fiyatlarının baskı altında kalması bekleniyor. ,

Yeni yasa yolda! Fahiş fiyata geçit yok: 'Ortak etiket' tekeli artık son bulacak Yeni yasa yolda! Fahiş fiyata geçit yok: 'Ortak etiket' tekeli... Haberi Görüntüle

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ETKENLER VAR 

Bu veriler dışında altın yatırımı yapacak kişilerin yeni yılda takip etmesi gereken öncelikli konular küresel enflasyon rakamları, istihdam piyasaları ve Kovid-19 mutasyonları yer alacak. Bu gelişmeler merkez bankalarının para politikaları için belirleyici olacağından kritik önemde bulunuyor.

2022 yılında altının seyri için yaşanacak olası senaryoları uzmanlar değerlendirdi. 

Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam... Haberi Görüntüle

ONS ALTIN İÇİN FED KARARLARI ÖNEMLİ 

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, Ons altının doğrudan FED ekseninde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. FED dışındaki etkenlere bakıldığından altın için daha pozitif bir yaklaşım olabileceğini aktaran Erkan, FED etkeni altın için değerlendirilmeye alındığında piyasada bir ikilem yaşanabileceğini aktardı. 

Gram altın için ise doğrudan dolar etkeni olacağını belirten Erkan,  "Ons altının etkisi şu anda bizde yüzde 3-5 oranında bile hissedilmiyor, hareketi gram altında daha çok kur yönlendiriyor." ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading