Yandex Metrica

Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih Sondaj Gemisi rüzgarı: Günlük 7 milyon kişinin doğalgaz ihtiyacı karşılanacak

Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih Sondaj Gemisi rüzgarı: Günlük 7 milyon kişinin doğalgaz ihtiyacı karşılanacak

TPAO bünyesine 2017 yılında 154 milyon dolara dahil olan Fatih Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 40 milyon metreküp doğalgaz hedefine adım adım yaklaşıyor. 2030 yılında enerjide tam bağımsız Türkiye hedefi, daha erkenden tamamlanabilir. 

Ekonomi

13.05.2024, 06:33

Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Fatih, enerjide bağımsızlık hedefine 2016 yılından itibaren aralıksız olarak katkı sunmaya devam ediyor. Aktif olarak Sakarya Gaz Sahası'nda doğalgaz çalışmalarında faaliyet gösteren Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe 1 kuyusunun faaliyete geçmesi ile birlikte günlük 40 milyon metreküp doğalgaz çıkarmaya adım adım ilerliyor.

Türkiye'nin petrol başkenti Şırnak'tan müjdeli haberler arka arkaya gelirken, Sakarya Gaz Sahası'ndan ise doğalgaz haberleri gelmeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Göktepe 1 adını verdikleri kuyunun faaliyete geçmesi ile birlikte, Sakarya'da çıkartılan doğalgazda artış yaşandığını duyurdu.

Son dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet resmen açıkladı Son dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet resmen... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK 7 MİLYON KİŞİNİN DOĞALGAZ İHTİYACI KARŞILANACAK

2002 yılında 'Enerjide tam bağımsız Türkiye' sloganıyla çıkılan bu yolda, milli yazılım ZEKİ'nin 540 milyar metreküp doğalgaz olduğunu belirttiği Sakarya Gaz Sahası'nda günlük üretim 4,5 milyon metreküpe çıktı. Bu artışla birlikte günlük 7 milyon 200 bin vatandaşın gaz ihtiyacı karşılanmış olacak.

Sakarya Gaz Sahası'nın günlük hedefi ise günlük 40 milyon metreküp doğalgaz üreterek, 60 milyon vatandaşın ihtiyacını karşılamak. Türkiye'de yaşayan 85 milyon kişinin, neredeyse yarısından fazlasına yetecek gaz ihtiyacı Sakarya'da mevcut. 2016 yılında 154 milyon dolar bedelle alınarak, 87,5 milyon dolara yenilenen Fatih Sondaj Gemisi, Türkiye'nin enerjide bağımsızlığına dev katkı sağlıyor.

İstihdam oranında dikkat çeken artış! Mart ayı işsizlik rakamları belli oldu! İstihdam oranında dikkat çeken artış! Mart ayı işsizlik rakamları belli... Haberi Görüntüle

TÜRK SONDAJ GEMİLERİ, SAKARYA GAZ SAHASI'NDA

24 aktif kuyu ile çalışmalarına Sakarya Gaz Sahası'nda devam eden Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Mavi Vatan'da bulunan 4 adet sondaj gemimiz ile harika işler çıkartmaya devam ediyor. Dünyanın en güçlü enerji filoları arasında yer alan Türkiye, 2030 hedeflerine Fatih, Kanuni, Yavuz ve Abdülhamid Han Sondaj Gemisi ile daha kısa sürede ulaşacak.

Dünyada en üst teknolojiye sahip Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ne ek olarak Mavi Vatan'da 744 milyon dolarlık 3 padişah daha görev yapıyor. Aktif olarak Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmalarını sürdüren, Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığına dev katkı sağlayan Fatih, Kanuni, Yavuz Sondaj gemileri, gece gündüz çalışıyor.

Türkiye'nin Mavi Vatan'da 4 adet sondaj gemisi bulunuyor. Bunlar sırasıyla;

  1. Fatih Sondaj Gemisi
  2. Kanuni Sondaj Gemisi
  3. Yavuz Sondaj Gemisi
  4. Abdülhamid Han Sondaj Gemisi

Habere Tepki Ver

33

1

3

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading