Yandex Metrica

1 Haziran'dan itibaren bitiyor! Artık reçetesiz ilaç alınamayacak

1 Haziran'dan itibaren bitiyor! Artık reçetesiz ilaç alınamayacak

SGK, Kovid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında 'Kronik Hastalıklarda İlaçların Reçete Olmaksızın Temin Edilmesi Uygulaması' 1 Haziran'da sona eriyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:19

2 yıldır dünyayı kasıp kavuran pandemi sebebiyle başlatılan raporlu ilaçların eczanelerden reçetesiz olarak temin edilmesi ve ilaç raporlarının uzatılması uygulaması 1 Haziran'da sona eriyor. 

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

1 HAZİRAN'DA SONA ERİYOR 

Konu ile ilgili 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Ecz. A. Caner Güven açıklamada bulundu. 

Güven açıklamasında, "Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile, Covid-19 pandemisi tedbirleri çerçevesinde “Kronik Hastalıklarda İlaçların Reçete Olmaksızın Temin Edilmesi Uygulaması” Kanser, MS gibi bazı hastalıklarda kademeli olarak kaldırılan “eczanelerden reçetesiz ilaç temini uygulaması” 1 Haziran 2022 Çarşamba günü sona eriyor.

Bir kısım hastalıkların ilaç raporları yıl sonuna kadar uzatıldı. Ancak hastalarımızın ilaçlarını tedarik etmek için 1 Haziran itibarı ile hekimlere başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız raporlarının uzatılıp uzatılmadığını eczanelerden ve E-Nabız sistemi üzerinden kontrol edebilirler. Bununla birlikte bazı ilaçların özel branş hekimleri tarafından reçetelendirilmesi söz konusu olduğu için hastalarımızın ilaç bitiş tarihlerini kontrol ederek gerekiyorsa randevu almaları muhtemel aksamaların da önüne geçecektir." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading