Yandex Metrica

Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın: Hava kirliliği yüzünden yüzlerce kişi hastanelik oldu

Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın: Hava kirliliği yüzünden yüzlerce kişi hastanelik oldu

İran'da hava kirliliği yüzünden eğitim başta olmak üzere birçok alanda kısıtlamalara gidildi. 2021'de 41 bin 700 kişinin hava kirliliği yüzünden hayatını kaybettiği bildirilirken son bir gün içinde 578 kişinin hastanelik olduğu belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 20:16

İran'da hava kirliliği hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Başkent Tahran'ın yanı sıra İsfahan, Doğu Azerbaycan, Kum ve  Huzistan gibi eyaletlerde eğitime ara verilirken 578 kişi hava kirliliğine bağlı rahatsızlıklar dolayısıyla hastanelik oldu. 

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

578 KİŞİ HASTANELERE MÜRACAAT ETTİ

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Habib Hayber, hava kirliliği ile ilgili şu bilgileri verdi:

Huzistan'da hava kirliliğine bağlı olarak, 24 saatte, kalp ve solunum rahatsızlıkları şikayetiyle 578 kişi hastanelere müracaat etti.

Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak tanınmalı' Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak... Haberi Görüntüle

'ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN'

Hastalardan 512'sinin ayakta tedavi gördüğü bildirilirken 66 kişinin yatış yaptığı bildirildi. Hayber'in aktardığına göre solunum yolları rahatsızlığı bulunan vatandaşların zorunlu olmadıkça evden çıkmaması gerektiği vurgulandı.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı ise Tahran'ın hava kirliliği en yüksek üçüncü şehir olduğunu belirtirken, hava kalite endeksinin ortalama 179 olarak ölçüldüğünüve bazı bölgelerde bunun 200'ü geçtiğini belirtti.

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

HAVA KİRLİLİĞİNDE KIRIMIZI ALARM

Hava kirliliği Hamedan'da 152, Yezd'de 152, Dezful'da 152, Arakta 159, Kerec'de 159, Kazvin’de 163, Tebriz’de 164, İsfahan’da 167, Mahşehr’de 170 olduğu paylaşıldı. Huzistan'ın merkez kenti Ahvaz'da ise hava kirliliğinin 178 olarak kaydedildi. Hava kalitesi endeksinde bir metreküp havadaki partikül miktarına göre belirlenen değerler ise şu  şekilde:

0-50 arası "temiz hava" (yeşil), 51-100 "orta" (sarı), 101-150 "hassas" (turuncu), 151-200 "sağlıksız" (kırmızı), 201-300 "çok sağlıksız" (mor), 301-500 "tehlikeli" (kahverengi)

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi... Haberi Görüntüle

EĞİTİME HAVA KİRLİLİĞİ ENGELİ

Başta Tahran olmak üzere İran'ın birçok eyaletinde hava kirliliği yüzünden okullar sık sık tatil ediliyor. Dış mekanlarda spor yapmak yasaklarınyor,  araç trafiğine kısıtlama getiriliyor ve inşaatlar ise geçici olarak kısıtlanıyor. Birçok eyalettte eğitim çevrim içi yapılırken riskli gruptaki vatandaşlar ise izinli  sayılmaya başladı.

İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Haberi Görüntüle

41 BİN 700 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran, 2021 yılında 41 bin 700'den fazla insanın hava kirliliğii yüzünden hayatını kaybettiğini bildirmişti. İran Meclis Çevre Grubu Başkanı Sümeyye Rafii 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada "Ne yazık ki bu yıl Tahranlılar 2 gün, İsfahan, Kerec, Ahvaz ve Arak halkı ise sadece birer günü temiz hava ile geçirdi" şeklinde konuşmuştu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading