Yandex Metrica

Zelenski'den tedirgin eden iddia: Kremlin iki kıyamet senaryosu hazırlıyor

Zelenski'den tedirgin eden iddia: Kremlin iki kıyamet senaryosu hazırlıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Avrupa’ya büyük bir göç tetiklemek ve Dinyeper Nehri üzerindeki bir barajı havaya uçurmak için iki felaket senaryosu hazırladığını iddia etti.

Dünya

23.01.2024, 19:58

24 Şubat tarihinde Putin'in verdiği emirle Rus güçleri, Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmış ve binlerce insan hayatını kaybetmişti. Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den flaş bir iddia ortaya atıldı.

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Haberi Görüntüle

HERSON'DA SABOTAJ KORKUSU

Ukrayna’nın Herson bölgesindeki ilerleyişi devam ederken, Rusya da, kent merkezini boşaltıyor. Dün de Ukrayna ordusunun Herson’da 88 yerleşim yerini geri aldığı bildirildi. Rus güçlerin yakın zamanda Herson’u terk etmek zorunda kalabileceği ifade edilirken, Rusya’nın bölgeden ayrılırken gerçekleştirebileceği muhtemel bir sabotaj da endişelere sebep oluyor. 

Zelenski, cephede savaşı kazanma şansı kalmayan Rusya lideri Vladimir Putin’in ülkesini dize getirmek umuduyla iki felaket senaryosu üzerinde çalıştığını açıkladı. Zelenski’ye göre Rusya’nın üzerinde çalıştığı ilk senaryo Avrupa’ya yeni bir büyük göçü tetiklemek. İkinci plan ise Dinyeper Nehri üzerindeki Kahovski Barajı’nı yıkarak Ukrayna’nın güney bölgelerini su altında bırakmak.

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek Haberi Görüntüle

Herson’da sabotaj korkusu

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

''KREMLİN İKİ FELAKET SENARYOSU HAZIRLIYOR''

Zelenski, “Rusya iki felaket senaryosunu hayata geçirmeye çalışıyor. Planlardan ilki, 10 Ekim’den bu yana Ukrayna altyapısını hedef alan düşmanın milyonlarca insanımızı kış ortasında elektriksiz, susuz ve aç bırakmak istemesi. Böylece Avrupa ülkelerine yeni bir büyük göçü tetikleyerek Batı’nın Ukrayna’ya verdiği desteği sonlandıracağını düşünüyor. İkinci planları ise çok daha feci. Güneyde Herson bölgesinde sıkışan Rus ordusu Dinyeper Nehri üzerinde yer alan Kahovski Barajı’nı yıkmayı planlıyor. Baraj duvarının bombardıman sonucu yıkılması durumunda tüm Herson bölgesi su altında kalacak. Ruslar büyük faciaya yol açacak baraj planını hayata geçirirse toplu imha silahı kullanmaktan daha büyük katliamın altına imza atmış olacak. Buna ‘soykırım’ denmesi daha uygun olur” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading