Yandex Metrica

Yunan papazların F-16 duası: Kutsanmış suyu Blok-72'ye serptiler

Yunan papazların F-16 duası: Kutsanmış suyu Blok-72'ye serptiler

Amerika'da modernize edilen F-16'ların Atina yakınlarındaki Tanagra Üssü'ndeki teslim töreninde laik Yunanistan'ın papazları ek mesai yaptı. Ocak ayında Rafale uçaklarını kutsayan papazlar bu kez F-16 Viper'lar için göreve çıktı.

Dünya

29.01.2024, 11:40

19 Ocak'ta Fransa'dan gönderilen 6 adet Rafale uçağını kutsayan Yunan papazlar dün de Amerikan F-16'ları için iş başındaydı. Modernize edilerek Blok 52 seviyesinden Blok 72'ye yükseltilen 2 adet F-16'nın Tanagra Hava Üssü'ndeki teslim töreni sırasında Ortodoks papazların da hazır bulunduğu ortaya çıktı. 

Modernize F-16'lar Yunan papazlarca kutsandı.

Savaş uçaklarının üzerine 'kutsanmış su' serpiştiren Yunan papazlar, Viper seviyesindeki modernize jetlerin başarısı için dua etti. Laikliğin ayaklar altına alındığı tören Washington-Atina hattındaki güçlü ortaklığın yeni yansıması oldu. Papazlar Fransa'dan alınan Rafale tipi 24 uçağın ilk 6 tanesinin teslimi sırasında da kutsama ayini gerçekleştirmişti. 

Uçak kutsama görevine alıştığı gözlenen Yunan papazlar 19 Ocak 2022 tarihinde Rafale uçakları için mesaideydi. 

Türkiye'nin 40 adet F-16 satın alımı ve 80 adet modernizasyon kiti talebini çeşitli gerekçelerle yokuşa süren ABD, Yunanistan'ın Blok 52 seviyesindeki 84 adet F-16 uçağını 2027 yılına kadar 'Viper' olarak bilinen Blok 72'ye yükseltecek. Dün teslim edilen 2 adet uçak bu paket kapsamında modernize edilmiş F-16'ların ilk grubuydu. 

Yenilenen F-16'lar AESA radarlarıyla daha etkin hedef takibi ve haritalandırma, düşman unsurları daha uzaktan tespit edebilme gibi avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda kokpitte daha modern ekran ve aygıtlar bulunuyor. 

ABD polisi baskın yaptı Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze gösterisi son buldu: 300 kişi gözaltında ABD polisi baskın yaptı Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze gösterisi son buldu:... Haberi Görüntüle

TÜRK BASININI TAKİPTELER 

Öte yandan Yunanlılar, F-16 teslimatının Türk medyasında nasıl yankılandığını yakından takip ediyor. Yunan SKAI gazetesinin İstanbul muhabiri Manolis Kostidis, her sabah Türk gazetelerinde yayınlanan haberleri canlı yayında Atina'ya aktarıyor. Kostidis son yayınında Yunanistan'ın uçaklarını modernize eden ABD'nin Türkiye'ye engel çıkarmasından ötürü Türk gazetelerinin buna tepkili olduğuna değindi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading