Yandex Metrica

Vucic'ten Kosova iddiası: Sırbistan'ı NATO ile savaşa çekmeye çalışıyor! 'Balkanların Zelenski'si'

Vucic'ten Kosova iddiası: Sırbistan'ı NATO ile savaşa çekmeye çalışıyor! 'Balkanların Zelenski'si'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova'nın Sırbistan'ı NATO ile savaşa çekmek istediğini iddia etti. Vucic, "Böylece kendilerini kurban ve Balkanlar’ın Zelenski'si gibi, bizi de saldırgan gibi göstermek istiyorlar." dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:18

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Sırbistan Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada Kosova'nın Sıristan'ı NATO ve dünya ile savaşa çekmeye çalıştığını iddia etti.

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

KOSOVA'YI SAVAŞ ÇIKARMAKLA SUÇLADI

Dün düzenlenen olağanüstü oturumda konuşan Vucic, Kosova'yı Sırp Belediyeler Birliği’ne ilişkin anlaşmayı uygulamaktan kaçınmak için savaş çıkarmaya çalışmakla suçladı.

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

'BALKANLARINI ZELENSKİ'Sİ GİBİ BİZİ DE SALDIRGAN GÖSTERMEK İSTİYORLAR'

Sırbistan Cumhurbaşkanı, çatışma çıkarmayı amaçlayan Priştine'nin Kosovalı Sırplara kötü muamele ettiğini iddia eden Vucic, şu şekilde konuştu:

Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulmasını istemedikleri için barikatların kurulmasından bu yana yegane gayeleri, savaş çıkarmak ve Sırbistan’ı NATO ve tüm dünya ile çatışmaya çekmek. Böylece kendilerini kurban ve Balkanlar’ın Zelenskisi gibi, bizi de saldırgan gibi göstermek istiyorlar.

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

'FRANSIZ-ALMAN PLANI İÇİN ZAMAN GEREKİYOR'

Vucic, Fransa ile Almanya'nın Kosova-Sırbistan ilişkilerini normalleştirmeyi amaçlayan plana izin verilmediğini bunun için zaman gerektiğini söyledi. Vucic, ayrıca, bu planın en tehlikeli yanının Sırbistan'ın Kosova'nın uluslararası örgütlere üyeliğine karşı çıkmamasını öngören dördüncü madde olduğuna dikkat çekti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' Haberi Görüntüle

'EN GÜÇLÜ ÜLKELERİN TEMSİLCİLERİ BELGRAD'A GELDİ'

Vucic, Fransız-Alman planının 2022 Eylül ayında ortaya çıktığını, 4 Aralık'ta kağıda döküldüğünü söyledi ve şu şekilde konuştu:

Sonra 20 Ocak’ta en güçlü ülkelerin temsilcileri Belgrad’a geldi ve önlerine sürdüğümüz tüm şeylere rağmen “Umuyorum anlıyorsunuzdur, biz bu sorunu çözmeye kararlıyız” dediler. Hiçbiri bir savaşın içerisinde ve yeni bir gerilimin tırmanmasına izin vermek istemiyorlar.

Fransız-Alman planının kabul edilmemesi durumunda AB ile müzakerelerin duracağını ve Sırbistan'a yapılan mevcut yatırımlarıın da çekileceği tehdidi ile karşı karşıya olduklarını belirten Vucic, sözlerine şu şekilde devam etti:

Zorlu ve hassas bir zamanda bulunuyoruz. Bir yandan Kosova’daki halkımıza yardım etme, diğer yandan da Sırbistan’ın hayati menfaatlerini koruma mecburiyetimiz bulunuyor.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

'SIRBİSTAN BATI İLE İLİŞKİLERİNİ KOPARMAYACAK VE RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMAYACAK'

Vucic, ayrıca, Sırbistan'ın zor bir dönemden geçtiğini söyledi ve Sırbistan müzakerelerden vazgeçmeyecek, Batı ile ilişkilerini koparmayacak ve Rusya'ya yaptırım uygulamayacak." şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading