Yandex Metrica

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2023 İnsan Hakları Raporunu açıkladı. Raporda Hamas-İsrail, Tusya-Ukrayan savaşı, Türkiye'nin terörle mücadelesi gibi konula hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Raporun Türkiye bölümünde ABD'nin Türkiye'nin terörle mücadelesinden duyduğu rahatsızlığı bir kez daha ortaya konuldu.

Dünya

30.04.2024, 21:52

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2023 İnsan Hakları Raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporu ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken duyurdu. Hamas-İsrail gerginliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Blinken, 7 Ekim'deki saldırıları sebebiyle Hamas suçladı. İsrail tarafından ölenler ve esir alınanların sayısını veren Blinken, Gazze'de öldürülen sivillerin sayıları hakkında herhangi bir bilgi vermedi. İsrail'e koşulsuz destek verdiklerini her fırsatta yineleyen ve bu nedenle uluslararası toplumun eleştirilerine uğrayan ABD yönetimi söz konusu raporda İsrail'le ilgili çifte standart uygulanmadığını belirtti. Bakan Blinken, "İsrail'le ilgili çifte standart uygulamıyoruz, biz herkese aynı standardı uyguluyoruz." ifadesini kullandı. 7 Ekim'deki Hamas saldırılarına dikkatleri çeken Blinken, "İsrail ile Hamas arasında Gazze'de devam eden çatışma, insan haklarıyla ilgili derin endişelerin artmasına neden oluyor." ifadesini kullandı ve İsrail'in o tarihte yaşadığı kayıpları anlattı. Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarının ardından İsrail'in kendini savunma hakkını kullandığını belirten Blinken, sivil ölümleri konusunda İsrail'in daha dikkatli olması için uyarılarda bulunduklarını yineledi. 

ABD'ye altın vuruş! Ülkeler teker teker rezervlerini çekiyor ABD'ye altın vuruş! Ülkeler teker teker rezervlerini çekiyor Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA

Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da insan haklarını ihall ettiğini iddia ederek "Rus kuvvetleri kasıtlı bir savaş aracı olarak şiddeti sivillere karşı kullanıyor." değerlendirmesini yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Sejoune: Gazze'de yaşananlar felaket! Acil ateşkes sağlanmalı! Fransa Dışişleri Bakanı Sejoune: Gazze'de yaşananlar felaket! Acil ateşkes sağlanmalı! Haberi Görüntüle

RAPOR ERİŞİME AÇILDI

2023 İnsan Hakları Raporu, Dışişleri Bakanı Blinken'ın konuşmasının ardından erişime açıldı. Gazze'de binaların yüzde 50 ila 70'inin yıkıldığı belirtilen raporda Gazze'nin büyük oranda yaşanamaz bir yer haline geldiği bildirildi. Batı Şeria ile ilgili bölümde ise Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelşk hak ihlalleri sıralandı.

Gazze'nin ölüme hazırlanan çocuklar! Dünyanın Kerim'e bir çocukluk borcu var: Koluna ismini yazdı ölümü bekledi... Gazze'nin ölüme hazırlanan çocuklar! Dünyanın Kerim'e bir çocukluk borcu var:... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE HAKKINDA İDDİALAR

Raporun Türkiye bölümünde ise 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunularak seçmenlerin özgürce iradelerini ortaya koydukları belirtildi. Raporda siyasi özgürlükler konusunda ise sorunla rolduğu kaydedildi. FETÖ bölümüyle ilgili olarak ise bir başla skandala imza atıldı. Raporda FETÖ ya da Fetullahçı Terör Örgütü demek yerine "Gülen hareketi" denildi. Ayrıca raporda Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarından duyulan rahatsızlık da dile getirildi.

Habere Tepki Ver

1

1

3

1

2

0

1

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading