Yandex Metrica

Veriler güncellendi: Türkiye, İsrail işgali altındaki Gazze'ye en fazla yardım yapan birinci ülke

Veriler güncellendi: Türkiye, İsrail işgali altındaki Gazze'ye en fazla yardım yapan birinci ülke

Türkiye, yoğun İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne desteği sürdürüyor. Dünyada bu vahşete en fazla itiraz eden ülke konumunda bulunan Türkiye, yardım faaliyetlerinde de birinci sırada.  İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü COGAT son verileri açıkladı.

Dünya

20.04.2024, 01:36

6 ayı aşkın süredir İsrail'in yoğun bombardımanı altında bulunan Gazze Şeridi'nde 33 binden fazla masum sivil öldürüldü. Bu sayının iki katından fazla kişi ise yaralandı ve sakat kaldı. Enkaz altında ise binlerce cesede ulaşılamıyor. İsrail, Gazze'ye yaptığı bu saldırıları özellikle ABD'nin ve İngiltere'nişn desteğiyle gerçekleştiriyor ve yardım faaliyetlerine de izin vermiyor. Karadan yardım yapmak neredeyse hiç mümkün olmazken bazı ülkeler havadan yardım yapmayı deniyor. Bu ülkeler arasında katliam ortağı ABD, İngiltere ile beraber İsrail'e tarihsel borçları olduğunu sürekli tekrarlayan Almanya ve Fransa var. Ancak bu yardımlar genel yardımlar içinde ilk 12'de bile yer almıyor. Türkiye ise gerek milletiyle gerekse de devletiyle Gazze halkının yanında durmaya devam ediyor. 

Bebek katili Netanyahu için yolun sonu! Tutuklanma endişesi sardı Bebek katili Netanyahu için yolun sonu! Tutuklanma endişesi sardı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YARDIMLARINI ARTIRIYOR

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) güncellediği verilere göre Türkiye, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yüzde 26'lık insani yardım oranıyla BAE'yle birinciliği paylaştı. Türkiye, daha önce yüzde 23'le ikinci sırada bulunuyordu. Türkiye böylece yardım oranını artırarak BAE'nin yardım oranını yakalamış oldu. Türkiye ve BAE'yi Suudi Arabistan yüzde 15'lik insani yardım oranıyla takip ediyor. Suudi Arabistan'ın ardından ise yüzde 7 ile Katar geliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Haberi Görüntüle

7 AMBULANS TÜRKİYE'DEN

Türkiye'nin sağlıkla ilgili yardımları da devam ediyor. Gazze Şeridi'ne girimesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7'si Türkiye tarafından bağışlandı. Türkiye, Mısır ve BAE koordinasyonunda 3 bin 204 hasta ve yaralının yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edilmesine önayak oldu. 

Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi Melania Trump'ı aldattığı iddia edildi! İşte Trump ve çapkınlıkları... Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi... Haberi Görüntüle

BİR YARDIM GEMİSİ DAHA GÖNDERİLMİŞTİ

Öte yandan Türkiye bir insani yardım gemisini daha Gazze'ye gönderdi. Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Yeni yardım gemisi için kollar sıvandı, yükleme başladı. Gazzeli siviller için bizlere emanet ettiğiniz bu yardım malzemeleri artık hayati öneme sahip. Elektriğin, gıdanın, temiz suyun tükendiği şehirde özellikle çocuklar ve kadınlar büyük risk altında." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading