Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak'

Irak'a 13 yıl sonra resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve beraberlerindeki heyetle görüştü.

Dünya

30.04.2024, 23:55

Irak'a tarihi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştükten sonra Erbil'e geçti. Erdoğan, Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve beraberlerindeki heyetle görüştü.

Görüşmenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı. Açıklamada görüşmede bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konularının ele alındığı bildirildi. 

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

"PKK MESELESİ ARTIK GÜNDEMDEN ÇIKMALI"

Irak'ın her geçen gün şiddetten uzaklaştığını görmenin memnuniyet verici olduğunu, PKK meselesinin artık gündemden çıkartılmasının vaktinin geldiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede ortaya konan birlikteliğe önem verdiğini ve bunu ileri seviyeye taşıma kararlılığının bulunduğunu ifade etti.

Irak yönetimiyle kapsamlı anlaşmalar imzalandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işbirliğinin IKBY bölgesini de kapsadığını söyledi. Erdoğan, Bağdat'ta imzalanan mutabakat zaptı ile dünyaya ilan edilen Kalkınma Yolu'nun bütün Irak'ın refah ve huzuruna hizmet edeceğini, Bağdat ve Erbil yönetimlerinin üçüncü tarafların müdahalesine imkan vermeden sağlıklı bir diyalog ve çalışma ilişkisi tesis etmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin IKBY ile ticari ilişkileri ilerletmek istediğini belirten Erdoğan, Ovaköy-Fişhabur Hudut Kapısı'nın en kısa sürede açılması, Derecik-Zeti Hudut Kapısı'ndan araç geçişinin başlatılmasının önemli olduğunu belirtti. Erdoğan, bölgedeki Türkmenlerin siyasi temsil başta olmak üzere haklarının ve çıkarlarının gözetileceğine inandığını da ifade etti.

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN IRAK'TAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Bağdat ve Erbil kentlerindeki resmi temaslarını tamamlamasının ardından "TC-CAN" uçağı ile Türkiye'ye hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, IKBY Bakanları, Erbil Valisi Ümit Hoşnav ve Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlileri uğurladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading