Yandex Metrica

Ukrayna istihbaratı: Rusya ocak sonuna kadar 92 bin askerle saldıracak

Ukrayna istihbaratı: Rusya ocak sonuna kadar 92 bin askerle saldıracak

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın ayak sesleri giderek yaklaşıyor. Ukrayna İstihbaratı, Moskova'nın ocak ayı sonuna kadar saldırmayı planladığını düşünüyor.

Dünya

23.01.2024, 18:20

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı bölgede her an sıcak bir savaşın patlak vermesine neden olabilir. Bu konuda en ciddi uyarı Ukrayna İstihbarat Teşkilatı Başkanı General Kirilo Budanov'dan geldi. 

Ukrayna'nın doğusunda işgal altında bulunan bölgeye Rusya'nın 92 binden fazla asker getirdiğini belirten Budanov, Rusların bir saldırıya hazırlandığını, bu saldırının ise önümüzdeki ocak veya şubat ayında gerçekleşeceğini kaydetti. 

Budanov, "Rusya ocak ayı sonuna kadar bir saldırıya hazırlanıyor. Ukrayna sınır çevresinde 92 binden daha fazla Rus askeri yığıldı. Muhtemelen hava, topçu ve zırhlı saldırıları ile birlikte Belarus üzerinden saldırı planları var" diye konuştu. 

Rusya ile siyasi birleşme anlaşması imzalayan Belarus da Ukrayna sınırlarında saldırı hazırlığı yürütüyor. Polonya ile bir süredir göçmen krizinin yaşandığı bölge, Avrupa ile Rusya arasında ipleri germiş durumda. Taraflar yoğun göç nedeniyle birbirlerini suçluyor. 

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

TÜM AVRUPA İÇİN FECİ SONUÇLAR DOĞURUR

Oleksiy Reznikov

Öte yandan Rus tehdidi altındaki Ukrayna, ABD'den daha fazla destek bekliyor. Önceki günkü Pentagon ziyaretinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya gelen Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, "Rusya'nın her an gerilimi tırmandırabileceğini çok iyi biliyoruz. Ülkemizi ve çocuklarımızın geleceğini savunmaya hazırız. Bu olası gerilim kesinlikle tüm Avrupa için feci sonuçlar doğuracaktır" dedi.

ABD ile Ukrayna, 31 Ağustos'ta Stratejik Savunma Çerçevesi anlaşması imzalamıştı. Anlaşma Karadeniz'in güvenliği, siber savunma ve istihbarat paylaşımı gibi alanlarda iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyor. Kiev yönetiminin aynı zamanda Türkiye ile de Askeri Çerçeve Anlaşması bulunuyor. İki ülke parlamentolarında kabul edilen anlaşma geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girmişti. 

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

YIĞINAK HANGİ ARAÇLARDAN OLUŞUYOR?

Ukrayna ordusunun tespitlerine göre Rusya'nın sınır hattına sevk ettiği askeri yığınak şu unsurlardan oluşuyor: En az 40 taburdan oluşan 92 bin personel, 1200 tank, 2900 zırhlı taşıyıcı/muharebe aracı, 28 füze bataryası, 1600 top, 330 savaş uçağı, 240 helikopter, 75 gemi ve 6 adet denizaltı. 

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

ABD ASKERLERİ RUS CEPHE HATTINDA

ABD-Ukrayna askeri işbirliği çerçevesinde bir grup Amerikalı subay Ukrayna topraklarındaki Rus cephe hattı yakınlarına geldi. Ukrayna ordusunun ihtiyaçları ve bölgenin son durumu hakkında bilgi toplayan ABD askerlerinin bir Rus saldırısı halinde Kiev'e yardım edip etmeyeceği şimdilik meçhûl.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading