Yandex Metrica

Ukrayna askeri 'Bu son konuşmam olabilir' dedi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi

Ukrayna askeri 'Bu son konuşmam olabilir' dedi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi

Ukrayna'da Rus baskısı olağan gücüyle devam ediyor. Mariupol kentinde Azovstal çelik fabrikasında Rus saldırıları arasında sıkışan 36. Ayrı Deniz Tugayı komutanı Binbaşı Serhii Volyna çektiği video ile saatlerinin tükendiğini söyleyerek dünya liderlerine seslendi.

Dünya

12.03.2024, 02:51

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın en yoğun yaşandığı bölgelerden  biri olan Mariupol'de Ukraynalı birlikler Azovstal çelik fabrikasında sıkıştı. 

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

FABRİKADAN VİDEO ÇEKTİ

Rusya'nın kuşattığı fabrikadaki askerlere ölüm ya da teslim olma şansı verdiği belirtilirken, 36. Ayrı Deniz Tugayı komutanı Binbaşı Serhii Volyna fabrika içinde bir video çekti. 

Videoda yardım isteyen Volyna, "Dünyaya bir çağrım var" sözleriyle konuşmaya başladı. 

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Haberi Görüntüle

'BU BENİM SON AÇIKLAMAM OLABİLİR'

"Bu benim son açıklamam olabilir" diyen Volyna "Çünkü sadece birkaç günümüz, hatta saatimiz kaldı. Dünya liderlerini bize ve burada bizimle birlikte olan sivillere yardım etmeye çağırıyoruz." sözlerini kullandı. 

Binbaşı Volyna, askerlerin yaralı olduğunu ve tıbbi yetersizlikten dolayı kritik anlar yaşadıklarını belirtti. 

Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Haberi Görüntüle

'ÇOK AZ ZAMANIMIZ KALDI'

Volyna durumu şu sözlerle özetledi: Tamamen kuşatıldık. Yaklaşık 500 kadar yaralı asker var, onlara tıbbi bakım sağlamak çok zor. Bölgede siviller var. Şehir yıkılıyor. Düşman grupları bizden onlarca kat fazla, hava, top, teçhizat ve insan gücü konusunda avantaja sahipler. Sonuna kadar savaşıyoruz ama çok az zamanımız kaldı.

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ETİKETLEDİ

Facebook'tan paylaştığı videoya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ukrayna lideri Vladimir Zelenski'yi, ABD Başkanı Joe Biden'ı ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'u etiketledi. 

Dünya liderlerini etiketleten Volyna, "Tüm dünya liderlerinden buradan çıkmamız ve üçüncü bir ülkeye götürülmemiz konusunda destek bekliyoruz" sözlerini kaydetti. 

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

SOVYETLERDEN KALMA ÇELİK FABRİKASI

Ukraynalı askerlerin sığındığı Azovstal çelik fabrikası Sovyet Rusya'dan kalma Avrupa'nın en büyük metalürji fabrikası olarak geçiyor. 

Sahil bandı boyunca dört mil karelik alana yayılan fabrikada askerler dışında binlerce sivilin de bulunduğu belirtiliyor. 

Diğer yandan yoğun bombardıman sebebiyle yiyecek ve içecek stoğunun azaldığı ilaçların ise bittiği söyleniyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading