Yandex Metrica

Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya’da büyük ödül! Yeni başarılar için tarih verdi

Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya’da büyük ödül! Yeni başarılar için tarih verdi

BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya’nın büyük bilim ödülünü aldı. Ayrıca, Uğur Şahin, ödül töreninden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek beş ila on yıl içinde mRNA teknolojisiyle bir dizi başarı yakalayacaklarına inandıklarını belirtti.

Dünya

19.02.2024, 10:56

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Özlem Türeci ve eşi Uğur Şahin ile şirketin Başkan Yardımcısı Kariko'ya Frankfurt’taki St. Pauls Kilisesi’nde düzenlenen törende 120 bin avro değerindeki "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülü" verildi.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

AŞIYI BULDUKLARI İÇİN ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Paul-Ehrlich Vakfı Başkanı Thomas Boehm, törende yaptığı konuşmada, Türeci, Şahin ve Kariko’nun hastalıkları önleyici ve tedavi edici amaçlar için mesajcı RNA'yı (mRNA) geliştirmelerinden dolayı ödüllendirildiklerini belirterek, üç bilim insanın bu çalışmalarının Kovid-19’a karşı etkili bir aşı ile sonuçlandığını ifade etti.

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

KANSERE ÇARE OLMAK İÇİN ÇALIŞILIYOR

BioNTech'in Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Şahin, törende yaptığı konuşmada, ödülü bilim dünyası adına aldığını dile getirerek, onur duyduklarını vurguladı. Uğur Şahin, mRNA teknolojisiyle Kovid-19 salgınında milyonlarca hayatın kurtarıldığını belirterek, bu teknolojinin kanser dahil birçok hastalığa çare olması için çalıştıklarını söyledi.

İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı Haberi Görüntüle

5-10 YIL İÇİNDE BAŞARI YAKALANACAK

Ayrıca, Uğur Şahin, ödül töreninden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek beş ila on yıl içinde mRNA teknolojisiyle bir dizi başarı yakalayacaklarına inandıklarını belirterek, sadece 10 ayda Kovid-19 virüsüne karşı aşı geliştirmenin tıp alanında büyük bir etki oluşturduğunu kaydetti.

Türeci, Şahin ve Kariko'nun "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülüne" layık görüldükleri Eylül 2021'de açıklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading