Yandex Metrica

Twitter ifşaatında 14. seri! Konu: 'Rusya'nın ABD siyasetine müdahalesi' 

Twitter ifşaatında 14. seri! Konu: 'Rusya'nın ABD siyasetine müdahalesi' 

Elon Musk, "Twitter Dosyaları" ismiyle sürdürdüğü ifşaatın 14'üncüsünü yine serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla yapmaya devam etti. Musk, ifşaatın 14. serisinde  Rusya'nın Amerikan siyasetine müdahale ettiği iddialarının gerçek olmadığını gösteren kurum içi yazışmalarını ortaya koydu.

Dünya

23.01.2024, 20:18

Twitter'ın sahibi Elon Musk, "Twitter Dosyaları" ifşaatının 14'üncüsünü yine serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla yaparak, Rusya'nın Amerikan siyasetine müdahale ettiği iddialarının gerçek olmadığını gösteren kurum içi yazışmaları ortaya koydu.

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol... Haberi Görüntüle

14. İFŞAATIN BAŞLIĞI: RUSYA GATE YALANLARI 

Serbest gazeteci Matt Taibbi, Twitter'da paylaştığı uzun tweet serisinde, "Rusya Gate Yalanları" başlığı altında, "Yıllarca süren bir kargaşanın çok önemli bir anında Demokratlar, Trump-Rusya soruşturmasındaki kusurlarla ilgili bir raporu, Rus 'botları' ve 'trolleri' tarafından desteklendiğini ifade ederek  kınadılar. Twitter yetkilileri Rus etkisine dair hiçbir kanıt bulamayınca dehşete kapıldı." dedi. 

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

"KONGRE TROLLERİNİ BESLİYORUZ"

Yayınladığı paylaşımda kurum içi yazışmaların ekran görüntülerinde "Kongre trollerini besliyoruz.", "Rusya ile bağlantılı herhangi bir önemli faaliyet yok." gibi ifadelere değinerek Rusya'nın ABD siyasetine müdahalesini ortaya koyacak sağlam bir delile rastlanmadığına söyleyen Taibbi, Twitter'ın, politikacıları ve medyayı söz konusu bot hesapların "Rus olmadığı" konusunda uyardığını fakat bunun "görmezden gelindiğini" ifade etti.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

 "TWİTTER KÖLECE BİR MODEL İZLEMEYE DEVAM ETTİ"

Taibbi, tweet serisinde, Twitter Güvenlik Yöneticisi Yoel Roth'un kurum içi bir yazışmada, "#ReleaseTheMemo etiketiyle paylaşılan ilk 50 tweeti incelediğini" ve hiçbirinde "Rus bağlantısına dair bir iz bulunmadığını", söz konusu paylaşımların "spam" gibi gözüktüğünü belirten  ifadelerinin geçtiği ekran görüntüsünüde yayımladı.

Twitter yöneticilerinin, ABD siyasetine Rus müdahalesi konusunda yanıldıklarını itiraf ettikleri, bununla ilgili esprili görsellerin yer aldığı yazışmalarını da paylaşan Taibbi, "Twitter, evrensel kanının aksine, kayıtlardaki Rusya iddialarına meydan okumamak gibi kölece bir model izlemeye devam etti." dedi.

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Haberi Görüntüle

"RUS BOT HESAPLARI TEMASINI İŞLEMEYE DEVAM ETTİLER"

ABD medyasının bu konudaki tavrınıda aktaran  gazeteci, "Sonuç olarak, AP'den Politico'ya, NBC'den Rolling Stone'a muhabirler, hiçbir delil olmamasına rağmen 'Rus bot hesapları' temasını işlemeye devam ettiler." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading