Yandex Metrica

Teröristin kulağı neden kesik? Rusların ilginç sorgu yöntemi

Rusya'nın başkenti Moskova'yı kana bulayan ve 139 kişiyi öldüren teröristlerin birinin kulağının kesildiği ortaya çıktı. Teröristin mahkemedeki sorgusunun tek kulağında kalın bir bant varken yapılması dikkatlerden kaçmadı. Diğer teröristin yüzündeki şişlik ve morluklar vardı. Hatta diğer terörist hakim karşısına tekerlekli sandalye ile çıktı. Rus medyasında çıkan haberlerde teröristlerin bazılarının kulaklarının kesilmesinin nedeni açıklandı.

Dünya

16.04.2024, 15:01

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall binasındaki konser salonunda geçtiğimiz akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Silahlı saldırı sonucunda 139'a yükseldi.Moskova'daki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. 

Saldırının ardından Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamda ''Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi.'' denildi.

Rusya'dan yapılan açıklamada ''Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı.'' ifadelerine yer verildi.

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap 'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap Haberi Görüntüle

4 TERÖRİST TUTUKLANDI

Hakim karşısına çıkarılan 4 terörist tutuklandı. Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTİN KULAĞI KESİLDİ

Moskova'yı kana bulayan ve 139 kişiyi öldüren teröristlerin birinin kulağının kesildiği ortaya çıktı. Teröristin mahkemedeki sorgusunun tek kulağında kalın bir bant varken yapılması dikkatlerden kaçmadı. Diğer teröristin yüzündeki şişlik ve morluklar vardı. Hatta diğer terörist hakim karşısına tekerlekli sandalye ile çıktı. Rus medyasında çıkan haberlerde teröristlerin bazılarının kulaklarının kesilmesinin nedeni açıklandı.

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

''BU YÖNTEMLE SUÇLULAR HIZLICA KONUŞTURULUR''

Adının açıklanmaması koşuluyla Rusya'nın önde gelen gazeteleri arasında yer alan Moskovsky Komsomolets'e konuşan bir askeri uzman söz konusu durumun eski bir sorgu tekniği olduğunu belirtti. Akeri uzman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu yöntemle birlikte suçlular hızlıca konuşturulur. Bunu yapması elbette kolay değil, özel bir eğitim almanız gerekiyor. Böyle durumlarda teröristlere yönelik insan hakları daha önemsiz bir hal alıyor.'' dedi.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

''ŞEHİT OLMAYACAKLARINA İNANIYORLAR''

''IŞİD gibi terör grupları açısından farklı bir durum daha var.'' diyen Rus askeri uzman, ''Radikal gruplar için kulak kesmenin anlamı çok büyük. Onlar için hem utanç verici hem de aşağılayıcı bir durum. Birçoğu kulakları kesildiği zaman 'Şehit' olmayacaklarına inanıyorlar. Dolayısıyla sembolik anlamı da bu." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading