Yandex Metrica

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'a Papua Yeni Gine'den cevap

Geçtiğimiz günlerde 'Papua Yeni Gine'de amcamı yamyamlar yedi' diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen ABD Başkanı Joe Biden'a Papua Yeni Gine'de cevap geldi. Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, 'Başkan Biden'ın sözleri bir dil sürçmesi olabilir ancak ülkem bu şekilde anılmayı hak etmiyor' ifadelerini kullandı.

Dünya

30.04.2024, 15:00

Başkanlık seçimleri öncesi çalışmalarına devam eden ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde, amcasının 2. Dünya Savaşı'nda Papua Yeni Gine'de "yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini ima eden" sözleri ile tarışmanın fitilini ateşlemişti. 

Biden'ın ırkçı sözleri sonrası açıklamalarda bulunan Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, "Başkan Biden'ın sözleri bir dil sürçmesi olabilir ancak ülkem bu şekilde anılmayı hak etmiyor" şeklinde konuştu.

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape

Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Haberi Görüntüle

"BUNLARI HAK ETMEDİK"

Sözlerine devam eden Marape, "İkinci Dünya Savaşı'nın Papua Yeni Gine halkıyla ilgisinin olmadığını belirterek, "İkinci Dünya Savaşı halkımın işi değildi ama gereksiz yere kendilerinin başlatmadığı bir çatışmanın içine sürüklendiler" dedi.

Papua Yeni Gine halkının, gündelik hayatlarında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bombaların infilak etmesi nedeniyle ölüm korkusuyla yaşadığını belirten Marape, "Papua Yeni Gine ve Solomon Adaları'nda çok fazla savaş alanı var ve bunlar, insan kalıntıları, uçak ve gemi enkazları, tüneller ve bombalar gibi İkinci Dünya Savaşı kalıntılarıyla dolu" ifadelerini kullandı.

Papua Yeni Gine'de yerel bir kabile

Almanya'da sahte kahin vakası! Bir çifti sahte ritüeller ile kandırdı: 1,3 milyon euro çaldı! Almanya'da sahte kahin vakası! Bir çifti sahte ritüeller ile kandırdı:... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ KALINTILARINI TEMİZLEYİN"

İkinci Dünya Savaşı'nda Papua Yeni Gine'de hayatını kaybeden ABD askerlerini bulmak ve savaş kalıntılarını temizlemek için ABD'ye çağrıda bulunan Marape, kısacası ABD'ye gelin ve pisliğinizi temizleyin açıklamasında bulundu.

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN 'AMCAMI YAMYAMLAR YEDİ' AÇIKLAMASI

2. Dünya Savaşı sırasında Pasifik Okyanusu'nda görev yapan ve bilinmeyen sebeplerle uçağı düşen amcasına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Biden, amcası Ambrose Finnegan'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etmişti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Biden, "Uçak, o zamanlar çok sayıda yamyamın olduğu bir bölgede vuruldu. Cesedini asla bulamadılar ama oraya tekrar gittiklerinde kontrol edip uçağın bazı parçalarını buldular" ifadelerini kullanmıştı.

Sözlerine devam Biden, "Amcam Yeni Gine'de vuruldu ve cesedi asla bulunamadı çünkü eskiden Yeni Gine'nin o bölgesinde gerçekten çok fazla yamyam vardı" demişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

2

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading