Yandex Metrica

Tanktan sonra sıra savaş uçağında! Ukrayna'ya dev teslimat

Tanktan sonra sıra savaş uçağında! Ukrayna'ya dev teslimat

Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard-2 tanklarını göndereceğini açıklamasının ardından yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Politico dergisine göre ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler Ukrayna'ya savaş uçağı gönderecek.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Ukrayna Savaşı'nda birinci yılın geride bırakılmasına günler kala Almanya Rusya'nın tehditlerine rağmen Leopard-2 tanklarını Kiev'e göndereceğini açıkladı. Amerikan Politico dergisi ise tank kararının ardından ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin Ukrayna'ya savaş uçağı sevk edeceğini öne sürdü.

Haiti Başbakanı Ariel Henry istifa etti: Çetelere daha fazla dayanamadı Haiti Başbakanı Ariel Henry istifa etti: Çetelere daha fazla dayanamadı Haberi Görüntüle

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

BATI SEVKİYATA BAŞLAYACAK

Politico dergisine göre ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler Ukrayna'ya savaş uçağı gönderilmesini görüşüyor. Politico, Baltık ülkelerinin Ukrayna'ya savaş uçağı verilmesinde itici güç rolü oynadığını bildiriyor.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

TANK TARTIŞMASINDAN DAHA ŞİDDETLİ OLACAK

Politico'ya göre müzakereyi yürütenler savaş uçağı tartışmalarının tank sevkiyatından daha şiddetli olacak. Politicoya konuşan kaynaklar ise hükümetler gerilimin tırmanma riskine rağmen artık Ukrayna'ya hiçbir silahın gönderilmesini imkansız görmüyor.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

RUSYA AÇIKÇA TEHDİT ETMİŞTİ

Rusya ise Almanya ve ABD'nin Ukrayna'ya tank gönderilmesine dair açıklamalarına "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz." şeklinde cevap vermişti.

Rusya'nın tehditleri ile Leopard tanklarının Ukrayna'ya sevki için aylarca bekleyen Almanya salı günü yapılan açıklama ile Kiev'e tank göndereceğini duyurmuştu. Almanya'nın ardından çok sayıda Avrupa ülkesi de Kiev'e tank gönderecek.

ABD'nin ise dünyanın en güçlü muharebe tanklarından biri olan Abrams'ları Rus birliklerine karşı cepheye sürmesi bekleniyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading