Yandex Metrica

Sözde referandum için NATO'dan çok sert açıklama! Putin'i hedef aldılar

Sözde referandum için NATO'dan çok sert açıklama! Putin'i hedef aldılar

Rusya tarafından Ukrayna topraklarında düzenlenen sözde referandum için NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu topraklar Ukrayna'nındır" dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Rusya’nın işgal harekatını sürdürdüğü Ukrayna topraklarındaki Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’ta düzenlediği sözde referandumun NATO'dan sert tepki çekti.  Referandumun resmi olmayan sonuçlarına göre halk Rusya’ya katılımı desteklerken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, söz konusu referandumların geçerliliği olmadığını ifade etti.

İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı Haberi Görüntüle

"HUKUKUN AÇIK İHLALİ"

Stoltenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğünü belirterek, “NATO müttefiklerinin Ukrayna’nın egemenliğine ve meşru müdafaa hakkına verdiği desteğin sarsılmaz olduğunu açıkça belirttim. Rusya tarafından düzenlenen sahte referandumların hiçbir meşruiyeti yoktur ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu topraklar Ukrayna’nındır” dedi.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

YÜZDE 97,74 İLE EVET DEDİLER

Sandık çıkış anketlerine göre, Zaporijya'da yüzde 97,74, Donetsk ve Luhansk'ta yüzde 97, Herson bölgesinde ise yüzde 87 oranında oy kullananlar Rusya'ya katılımı destekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading