Yandex Metrica

Son dakika! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Ukrayna açıklaması! 'Askeri desteğimiz artarak devam edecek'

Son dakika! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Ukrayna açıklaması! 'Askeri desteğimiz artarak devam edecek'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Karargahı'nda Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşa ilişkin değerlendirmede bulundu. Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO'nun verdiği askeri destekler sayesinde böyle direnebildiğini belirterek bu desteklerin daha da çok artacağını ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 22:07

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'nda Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Stoltenberg'in konuşmasından öne çıkanlar;

Sivillerin hedef alınması savaş suçudur.

Çin'in Rusya'nın saldırısını kınamak konusunda isteksiz olduğunu ve Moskova'ya katıldığını görüyoruz. Bizim amacımız NATO'nun işbirliğini artırabilmek. Hibrit teknolojiler de ele alınacak. Madrid Zirvesi'nde bildiğiniz üzere Haziran ayında düzenlenecek yeni adımları değerlendireceğiz, Moskova ile ilişkimiz nasıl olacak bunu göreceğiz, Çin'in politikalarını da değerlendireceğiz.

Soru cevap bölümünde basının sorularını yanıtlayan Stoltenberg "Ukrayna kentlerinde saldırıların arttığını görüyoruz. Ben NATO'nun duruşu konusunda soru sormayacağım. 2. Dünya Savaşı'nda gördüğümüz sahneleri engellemek için NATO ne yapabilir" sorusuna "2. Dünya Savaşından beri görmemiştik. Bu Ukrayna için acı çekmek anlamına geliyor. Hepimiz için de tehlike demek. Putin'in savaşını görüyoruz. Temel insan haklarına saygı duymuyor, yaşama hakkına saygı duymuyor. Bu en ciddi güvenlik tehdidi bizim için. NATO buna son derece kapsamlı bir yanıt getirdi. NATO on binlerce Ukrayna askerini eğitti, yıllardır destek sağlıyor. İşgalden sonra da desteklerimizi artırdık. Öncelikle Ukrayna askerlerinin cesareti sonrasında da destekler ve mühimmatlar sayesinde mücadele ediyorlar. Rusya bunu gözardı etmişti. NATO destek vermeye devam edecek. Çünkü Putin'in bağımsız egemen devlete yaptıkları kabul edilemez" yanıtını verdi.

ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters kelepçeyle yerlerde sürüklendi ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters... Haberi Görüntüle

BARIŞ KARARINI ZELENSKİ VE HALKI BELİRLEYECEK

"Zelenski 'Ben tüm Rus birlikleri Ukrayna'dan çekilmezse barışı kabul etmem' dedi, NATO bunu kabul edecek mi?" sorusuna Stoltenberg "NATO'nun amacı Ukrayna'ya destek sağlamak. Ukrayna hükümeti, Zelenski ve halkı nasıl bir barış istediğine kendileri karar verecek. Müzakere masasında kazanacakları ile savaş alanı arasında doğrudan bir bağlantı görüyoruz. O yüzden savaş aaklanında nasıl destek olursak onların eli masada o kadar güçlü olacak. Ama kararı Ukrayna halkı verecek. Biz işgal edilen toprakları kabul etmiyoruz" yanıtını verdi.

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

NATO'NUN ASKERİ DESTEĞİ ARTACAK

"Bucha'da gördüklerimiz son derece korkunç. Ukrayna'ya desteğe rağmen bunu görüyoruz. Ukrayna başından beri NATO'nun bu desteği yeterli değil diyordu. NATO tarihin yanlış tarafında yer alıyor diyebilir misiniz? Bir diğer sorum da ilerde başka saldırıları nasıl engelleyeceksiniz" sorusuna Stoltenberg "Bu başkan Putin'in savaşı. O bu yaşanan ölümlerden yaralanmalardan sorumlu. Savaşın etkilerini her gün görüyoruz. Bizim sorumluluğumuz Ukrayna'yı desteklemek. Biz bunu yıllardır yapıyoruz. Ukrayna'ya destek ve teçhizat gönderiyoruz. Bu sayede artık daha büyük ve ilerdeler 2014'e göre. Bu NATO müttefiklerinin 8 yıldır sağladığı destek sayesinde gerçekleşti." dedi. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SAVAŞ ÇIKARSA DAHA FAZLA ÖLÜM OLACAK

Nükleer savaşın büyük bir yıkım olacağını belirten Stoltenberg, "Biz eşi benzeri görülmemiş şekilde Putin'e yaptırım uygulamalıyız. İşte bu yüzden tarihin doğru tarafındayız. Çabalarımızı daha da artırdık yarın da bunu göreceksiniz. Desteklerimiz daha da artacak. NATO'nun bir sorumluluğu da bu çatışmanın daha da ilerlemesini engellemek. Eğer bu nükleer savaşa dönüşürsa daha fazla ölüm ve yıkım göreceğiz. Bu yüzden NATO olarak zor kararlar almaya çalışıyoruz. Ancak bunu öyle yapmalıyız ki savaşın daha da büyümesini engellememiz gerekiyor." yanıtını verdi.

Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Haberi Görüntüle

RUSYA KİMYASAL SİLAH KULLANDI MI? 

"Sürekli uyarılar yapıyorsunuz. Nükleer ve kimyasal bir saldırıyı Rusya gerçekten yapabilir mi?" sorusuna Stoltenberg "Rusya bu konuda bizi suçladı. Bu tamamen yanlış, gerçekle hiçbir ilgisi yok. Rusya'nın kendisine karşı çıkanlara karşı bu kozu kullandı. Bunu biliyoruz. Esad rejimini desteklediğinde de bunları kullandı, biliyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading