Yandex Metrica

Solcu başbakanın 'osuruk vergisi' çiftçileri ayaklandırdı: Şaka mı bu!

Solcu başbakanın 'osuruk vergisi' çiftçileri ayaklandırdı: Şaka mı bu!

Dünyayı yapay et ve böceğe mahkûm etmek isteyen küresel çete, Yeni Zelanda'yı teslim aldı. Küresel ısınmanın sorumlusu olarak inek ve koyunları gösteren sol hükümet, çiftçilerden 'osuruk vergisi' almaya hazırlanıyor. Sözkonusu plan hayvan sahiplerini yollara döktü.

Dünya

23.01.2024, 19:58

Küresel ısınmaya büyükbaş hayvan gazının yol açtığını savunan lobi Yeni Zelanda'yı da teslim aldı. Osuruğun sera gazını yükselttiğini savunarak inekler için 'gaz çıkarma' vergisi almak isteyen hükümet, ülke çapında çiftçileri ayaklandırdı. 

Büyükbaş hayvanların geğirirken, gaz çıkarırken yahut dışkı yaparken yaydıkları metan gazının küresel ısınmada önemli rol oynadığını savunan Yeni Zelanda hükümeti, hayvan sahiplerinden 'osuruk vergisi' almaya hazırlanıyor. 

Traktörleriyle yollara düşen çiftçiler "Osuruk vergisi, şaka mı bu!" yazılı dövizlerle Wellington yönetimini protesto etti.

Yeni Zelanda'nın solcu başbakanı Jacinda Ardern imzalı osuruk vergisi tasarısı, başta başkent Wellington olmak üzere Auckland, Christchurch ve pek çok kentte tepkilere yol açtı. 

Başbakan Ardern, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada "Yeni Zelanda'daki 6 milyon inek ve 26 milyon koyun, doğaya saldıkları gazlarla küresel ısınmayı yükseltiyor. Çıkarılacak vergi, küresel ısınmayı yavaşlatmak için gerekli" demişti. 

Bu ifadelerin ardından yollara dökülen çiftçiler "Çiftçi yoksa gıda da yok" uyarısı yaparak hükümeti geri adım atmaya çağırdı. Protestoyu organize eden Dip Dalgası (Groundswell) kurucularından Bryce McKenzie, hükümet planının çiftçileri yok etmeyi amaçladığını dile getirdi. 

Protestoya katılan yerel çiftçilerden Mark Chandler ise "Yaşamayı imkansız kılan bir sürü şey getiriyorlar. Küçük ve orta ölçekli çiftçi için plana göre idare ve uyum çok uzun haftalar alacak. Biz bu işe bunlara katlanmak için girmedik" diyerek tepkisini ortaya koydu. 

Yeni Zelandalı çiftçiler daha önce de hükümetin bu yönde planına karşı ayaklanmıştı. Benzer biçimde mahkeme kararlarının yayınlandığı Hollanda'da ise tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar yine traktörleriyle yollara dökülmüştü. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

O LOBİNİN SÖZCÜSÜ...

Bill Gates

Küresel ısınma bahanesiyle hükümetlere yapay et dayatmasında bulunan lobinin sözcülüğünü Microsoft'un kurucusu Bill Gates yapıyor. "İneklerin çıkardığı gazlar dünyanın en büyük sorunlarından biri. Acilen yapay et tüketimine geçilmeli" diyen Gates, küçük ve büyükbaş hayvancılığın sonlandırılması gerektiğini savunuyor. Bu lobiye göre, hayvanlardan elde edilecek protein yapay etten ve böceklerden de sağlanabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading