Yandex Metrica

Sitede Ara

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: 'Masada olmazsanız menüde olursunuz'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: 'Masada olmazsanız menüde olursunuz'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, AB-Batı Balkanlar Zirvesi'nden önce gazetecilere verdiği demeçte dikkat çeken açıklamalar yaptı. Daha önce zirveyi protesto ettiğini ve katılmayacağını söyleyen Vucic, "Masada olmazsanız menüde olursunuz" diyerek protestodan vazgeçme nedenini açıkladı.

Dünya

25.02.2024, 14:43

Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi Arnavutluk'un başkenti Tiran'da başladı. Daha önce zirveyi protesto edeceğini ve bu sebeple katılmayacağını söyleyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de zirvede yer aldı. Zirveden önce agzetecilere demeç veren Vucic Sırbistan'ın müzakere masasında olmasının önemine dikkat çekti ve 'Masada olmazsanız menüde olursunuz' dedi. 

SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek tek gözaltına alınıyor SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek... Haberi Görüntüle

VUCİC BOYKOTTAN VAZGEÇTİ: 'MASADA OLMAZSANIZ MENÜDE OLURSUNUZ

Vucic'e zirveye katılma konusunda tereddüt edip etmediği soruldu. Bu sorunun üzerine Vucic, şu şekilde konuştu:

Tiran'a AB ve bölge liderlerinin görüşlerini almak ve aynı zamanda Sırbistan'ın ne düşündüğünü söylemek için geldim. Masada olmak her zaman daha iyidir, aksi takdirde menüde olursunuz. 

AB-Batı Balkanlar Zirvesi'ne Balkan ülkelerinin liderlerinin yanı sıra Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katılıyor. 

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Edi Rama ve Avrupa komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle seferberlik görülmemişti! Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle... Haberi Görüntüle

ZİRVEYİ BOYKOT EDECEKTİ

Cumhurbaşkanı Vucic, zirveden önce bölge liderleri ve AB yetkilileri ile ikili görüşmelerde bulundu.

Vucic Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin Kosova Toplluluk ve Geri Dönüş Bakanı olarak atadığı isme karşı çıkmıştı. Brüksel'in bu konudaki tepkisizliğini eleştiren Vucic, Tiran'da düzenlenecek olan zirveyi boykot edeceğini açıklamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading