Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Fidan'dan Riyad'da Gazze diplomasisi: İsrail'e baskının artırılması çağrısı yaptı

Bakan Fidan'dan Riyad'da Gazze diplomasisi: İsrail'e baskının artırılması çağrısı yaptı

Gazze Temas Grubu temasları kapsamında Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yoğun bir diplomasi yürütüyor. Bakan Fidan, İsrail'e yönelik artan tepkilere dikkat çekti. 

Dünya

12.05.2024, 12:00

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yoğun bir diplomasi yürütüyor. Bakan Fidan, Norveçli Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ve Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışındaki Ürdünlüler Bakanı Eymen es-Safedi ile bir araya geldi. Bakan Fidan ayrıca Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze'deki İsrail soykırımı için oluşturduğu Gazze Temas Grubu'nun toplantısı için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yoğun bir diplomasi yürütüyor. Bakan Fidan, Norveçli mevkidaşı Espen Barth Eide ile bir araya geldi. 

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, görüşmede, Fidan, uluslararası toplumda ve uluslararası kamuoyunda İsrail'e dönük tepkilerin arttığına dikkati çekti.

Çin hükümetini sarsan olay: Otoyol heyelan nedeniyle çöktü! 19 kişi hayatını kaybetti Çin hükümetini sarsan olay: Otoyol heyelan nedeniyle çöktü! 19 kişi... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'E YÖNELİK BASKI ARTTIRILMALI"

Fidan'ın, İsrail'in üzerindeki baskının artırılması gerektiğini vurguladığı görüşmede, Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşmede, NATO çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliği konuları da görüşüldü.

Ateşkes yok, BM kararı yok, umut yok: İsrail Gazze Şeridi'ndeki baskıyı artırıyor Ateşkes yok, BM kararı yok, umut yok: İsrail Gazze Şeridi'ndeki... Haberi Görüntüle

BAKAN FİDAN ÜRDÜNLÜ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad’daki Gazze Temas Grubu toplantısı vesilesiyle Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışındaki Ürdünlüler Bakanı Eymen es-Safedi ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Fidan Ürdünlü mevkidaşı ve Başbakan Yardımcısı Safedi ile görüştü.

Görüşmede, Gazze'deki katliamın durdurulması için İsrail'e yönelik baskının artmasını sağlayacak adımlar konuşuldu ve Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınması yönünde yapılacak girişimler ele alındı.

İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a dikkat çekti İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a... Haberi Görüntüle

FİDAN FİLİSTİNLİ MEVKİDAŞI İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze konulu toplantılara katılmak üzere Riyad'da bulunan Fidan, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Gazze ve Batı Şeria'daki son durum ele alınırken, Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınması yönündeki çabalar değerlendirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading