Yandex Metrica

ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe gömdü!

ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe gömdü!

BRICS, 2024 yılında tüm küresel ticaret ve işlemlerinde ABD dolarını ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. Yerel para birimleri güçlendirmeyi hedefleyen BRICS, ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirdi.

Dünya

13.05.2024, 13:26

BRICS üyeleri Çin ve Rusya geçtiğimiz günlerde 260 milyar dolara kadar yerel para birimlerini kullanacakları bir ticaret anlaşması imzaladı. İki ülke arasında satın alınan mallar karşılığında ödemelerin halledilmesi amacıyla ticaret anlaşması başlatılacak. Hem Çin hem de Rusya, ödemeleri ABD doları yerine Çin Yuanı ve Rus Rublesi üzerinden yapacak.

Eurovision'da İsrail sorunu: Diskalifiye edilenler, Filistin yasağını delenler, İsrail'i protesto edenler ve Norveç'ten son dakika tepkisi... Eurovision'da İsrail sorunu: Diskalifiye edilenler, Filistin yasağını delenler, İsrail'i protesto... Haberi Görüntüle

260 MİLYAR DOLARLIK TİCARET

260 milyar dolarlık ticaretin yüzde 95'i Çin Yuanı ile yapılacak. Geriye kalan yüzde 5'lik kısım Rus Rublesi ve Euro cinsinden ödenecek. Gelişme, BRICS ittifakının ciddi olduğunu ve dolarsızlaştırma gündemini ilerletmek için neredeyse her şeyi yapacağını gösteriyor.

Almanlar Elon Musk'a baş kaldırdı: Yüzlerce protestocu fabrika binasını bastı Almanlar Elon Musk'a baş kaldırdı: Yüzlerce protestocu fabrika binasını bastı Haberi Görüntüle

ÇİN-RUSYA ARASI DOLAR KULLANIMI SIFIRA YAKLAŞTI

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya ve Çin karşılıklı ticarette dolar kullanmayı neredeyse tamamen bıraktı" ifadelerini kullanmıştı.

Sözlerine devam eden Lavrov, "Rusya-Çin ticari ve ekonomik iş birliği, kolektif Batı devletlerinin dedikleri gibi çarkları döndürme yönündeki ısrarlı girişimlerine rağmen aktif olarak gelişiyor" demişti.

Açıklamalarında devam eden Lavrov, "Bugün ikili ekonomik ilişkilerin tamamen dolarsızlaştırılması, karşılıklı ödemelerin yüzde 90'ından fazlası ulusal para birimine aktarıldı." şeklinde demeç vermişti.

Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel parsel Yahudilere satılıyor Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel... Haberi Görüntüle

BRICS ÜYESİ OLAN ÜLKELER

Kurucu üyeleri Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS'in yılın başında Mısır, İran, Etiyopya ve BAE'yi de kapsayacak şekilde 2010'dan bu yana ilk kez genişledi.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading