Yandex Metrica

Savaşın 1. yıl dönümünde Putin'e büyük darbe! Ukrayna işgalinin beyni öldürüldü

Savaşın 1. yıl dönümünde Putin'e büyük darbe! Ukrayna işgalinin beyni öldürüldü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 1. yılın dolmasına birkaç gün kalmışken cepheden Putin'in moralini bozacak bir ölüm haberi geldi. Putin'in en güvendiği istihbaratçılarından olan ve ordunun beyin kısmında görev alan Viktor Fursov'un öldürüldüğü bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 20:28

24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini başlatmasından bu yana binlerce insan cephelerde hayatını kaybetti. Savaşın ilk günlerinde ilerleme kaydeden Rusya, Ukrayna'nın kendini toparlaması ile adım geri çekilmeye başladı. 

Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Haberi Görüntüle

UKRAYNALILAR PUSU KURDU 

Rus işgalciler Siversky Donets Nehri'ni kurdukları köprülerle geçip Lysychansk şehrini kuşatmayı hedefliyordu. Bilohorivka köyü çevresinde köprüler kurulurken, Rus birlikleri Ukraynalıların hazırladığı pusudan habersizdi.

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Ağustos sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde tekrar kontrol altına aldı.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK FÜZE SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ 

Putin'in emri ile başlayan işgalde en az 100 bin Rus askerinin hayatını kaybettiği bildirildi. Diğer yandan savaşın 1. yılına kısa bir süre kala Putin en büyük füze saldırısı için talimat verdi. 

Talimat sonrası aporizhzhia'yı hedef alan Rus kuvvetler şimdiye kadarki en büyük füze saldırısını yaptı.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

ORDUNUN BEYNİ UKRAYNA'DA ÖLDÜRÜLDÜ 

Saldırı sonrası ise Putin'in en güvendiği askerlerinden birinin ölüm haberi geldi. Putin'in en güvendiği istihbaratçılarından olan ve ordunun beyin kısmında görev alan Viktor Fursov Ukrayna'da girdiği çatışmada öldürüldü. Putin'in geçtiğimiz yıl yaptığı yeni yıl konuşmasında hemen arkasında yer alan Fursov, devlet başkanından bir de madalya almıştı.

Rusya'dan ise henüz bir açıklama gelmedi. Fursov'un cenaze töreninin ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading