Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna arasında 15 maddelik barış planı iddiası! Türkiye detayına dikkat!

Rusya-Ukrayna arasında 15 maddelik barış planı iddiası! Türkiye detayına dikkat!

İngiliz Financial Times Gazetesi, Rusya ile Ukrayna arasında 15 maddelik geçici bir barış planı olduğunu iddia etti. 15 maddelik barış planında 'Ukrayna'yı Türkiye dahil 3 ülke koruyacak' detayı dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 18:59

Rusya-Ukrayna savaşında 22'inci güne girilirken çatışmalar devam ediyor. Binlerce sivil ve asker hayatını kaybetti. Savaş ne zaman bitecek, ateşkes ne zaman sağlanacak? Tüm dünya bu sorulara yanıt ararken İngiliz Financial Times Gazetesi'den flaş bir iddia ortaya atıldı.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

15 MADDELİK BARIŞ PLANI İDDİASI

İngiliz Financial Times Gazetesi, Rusya ile Ukrayna arasında 15 maddelik geçici bir barış planı olduğunu iddia etti. Bu maddelere göre, ateşkes sağlanacak, Ukrayna tarafsızlığını ilan edecek ve silahlı kuvvetlerinin sınırlandırılmasını kabul edecek. Ardından, Rusya, Ukrayna'dan çekilecek. Financial Times, ayrıca tarafların 15 maddelik geçici bir barış planında önemli ilerleme kaydettiğini iddia etti ve haberini müzakerelerle bağlantılı 3 kişiye dayandırdı.

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi! Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DETAYI

Bununla birlikte, geçiçi barış planına göre Ukrayna, NATO'ya katılma hedefinden vazgeçecek, yabancı ülkelerin askeri üslerine veya silahlarına ev sahipliği yapmayacağı garantisi de verecek. Bunun karşılığında Ukrayna; ABD, İngiltere ve Türkiye gibi müttefiklerden koruma sağlayacak.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

15 MADDELİK TASLAK PAZARTESİ GÜNÜ MÜZAKERE EDİLECEK

Sözü geçen 15 maddelik taslağın ilk olarak Pazartesi günü müzakere edildiği de gelen haberler arasında bulunuyor.

Trump'ın yargılandığı mahkeme binası önünde kendini ateşe veren ABD'liden çarpıcı manifesto: Kendi yönetimimiz bizi vurmak üzere Trump'ın yargılandığı mahkeme binası önünde kendini ateşe veren ABD'liden çarpıcı... Haberi Görüntüle

KIRIM VE DONBAS KONUSU

Diğer taraftan, Batı ülkelerinin vereceği güvenlik garantileri konusunda, Kırım ve Donbas bölgesinin statüsünün uzlaşma konusunda engel çıkarabileceği belirtiliyor.

Gazze desteği hedef tahtasına oturttu: Eşine yolsuzluk soruşturulması açılan Pedro Sánchez istifa edebilir Gazze desteği hedef tahtasına oturttu: Eşine yolsuzluk soruşturulması açılan Pedro... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'NIN ŞARTI VAR

Ukrayna tarafı ise anlaşma için öncelikli olarak Rus askerlerinin çekilmesini de şart koşuyor. Ukrayna tarafı, Rusya'nın samimiyeti konusunda endişeli. ukraynalı yetkililer, Rusya'nın cepheye mühimmat ve asker sevikayatı yapabilmek için zaman kazanmaya çalıştığından endişe ediyor.

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

KREMLİN SÖZCÜSÜ PESKOV'DAN AÇIKLAMA

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya heyetinin Ukrayne ile yapılan görüşmelerde büyük çaba gösterdiğini belirterek, "Heyetimiz muazzam bir çaba sarf ediyor ve daha hazırlıklı olduğun gösteriyor. Bir belge üzerinde anlaşmak, tüm parametrelerine uymak ve uygulamak, şu anda olanları çok hızlı bir şekilde durdurabilir" açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan FT'nin 15 maddelik barış planı iddası hakkkında da yorum yapan Peskov,  "Bu doğru değil, doğru olan bazı kısımlar var ama genel olarak yanlış. Müzakerelerde bir İlerleme olduğunda Kremlin'in bunu açıklayacaktır. Diğer sorularınızı Financial Times'a yöneltin" dedi.

Financial times ta çıkan barış planı iddiası kremlin'e de soruldu. kremlin, "herhangi bir anlaşmayı açıklamak için erken" değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading