Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi!

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi!

Yeni Gine hakkında ırkçı açıklamalarda bulunan ABD başkanı Joe Biden, ikinci Dünya Savaşı sırasında Yeni Gine yakınlarında düşen ABD uçağında bulunan amcası Ambrose Finnegan'nın Yeni Gineli yamyamlar tarafından yenildiğini söyledi. Yeni Gine halkını yamyamlıkla suçlayan Biden'nın amcası savaş sırasında Afrika'da ne arıyordu?

Dünya

01.05.2024, 07:20

Yeni Gine'de "çok sayıda yamyam olması" nedeniyle ABD ordusunun İkinci Dünya Savaşı sırasında amcasının kalıntılarını kurtaramadığını belirten ABD Başkanı Joe Biden, "Amcamı yamyamlar yedi" hem ırkçılığını gösterdi hem de sömürge zihniyetini kabul etti.

ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe Haberi Görüntüle

BIDEN: AMCAMI YAMYAMLAR YEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Ambrose Finnegan'ın uçağının İkinci Dünya Savaşı sırasında Yeni Gine yakınlarında düştüğünü fakat ABD uçağın kalıntılarını geri alamadığı için amcasını yamyamların yemiş olabileceğini söyledi.

İşgali perdeleyecek liman inşasına başlandı: ABD askerleri Gazze sahillerinde İşgali perdeleyecek liman inşasına başlandı: ABD askerleri Gazze sahillerinde Haberi Görüntüle

"O BÖLGEDE ÇOK SAYIDA YAMYAM VARDI"

Pittsburgh'daki Birleşik Çelik İşçileri Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını yürüten Biden, "Amcam, ona Ambrose derlerdi, Bosie derlerdi… Hava Kuvvetleri gelmeden önce Ordu Hava Birliği'ne girdi ve savaş bölgelerinde keşif amaçlı olarak bu tek motorlu uçakları uçurdu. Yeni Gine'de vuruldu ve cesedini asla bulamadılar çünkü Yeni Gine'nin o bölgesinde çok sayıda yamyam vardı" dedi.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

BU SEFER GAF DEĞİL

Yeni Gine'de çok sayıda yamyam olduğu ve amcasını yamyamların yemiş olabileceği söyleyerek ırkçı söylemlerde bulunan Biden, bu kez gaf değil, ABD'nin sömürge zihniyetini ağzından kaçırdı. Bu söylem yıllar geçse de ABD'nin sömürge zihniyetini bir türlü aşamadığını gözler önüne serdi.

İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' Haberi Görüntüle

ABD MEDYASI SKANDALA ARKA ÇIKTI

Biden'ın Yeni Gine halkı hakkındaki değerlendirmesine destek veren CNN, 20. yüzyılın ortalarında bölgede yamyamlık olduğunu iddia ederek, Biden'ın söz ettiği uçak kazasını da doğruladı. CNN, Beyaz Saray'ın yamyamların Finnegan'ın cesedinin getirilmesini engellediğine yönelik iddiası ile ilgili ayrıntı vermediğini belirtti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

2

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading